Competitia “Masina Anului 2010 in Romania” a generat un conflict intre Uniunea Jurnalistilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR), care se declara proprietarul marcii “Masina Anului”, si Societatea Romana de Televiziune (SRTv), care sustine ca a difuzat evenimentul in conditii legale.
Intr-un comunicat trimis presei ieri, UZEAR cere demisia presedintelui SRTv, Alexandru Sassu, pe motiv ca in ultimii doi ani TVR a incalcat dreptul Uniunii la marca “Masina Anului”, inregistrata la OSIM la clasa de concursuri cu scop publicitar si comercial. “Atat in anul 2008 cat si in acest an, televiziunea publica a folosit fara permisiune marca noastra pe site-ul www.tvr.ro si a promovat actiunea asociatiei concurente sub forma de CONCURS – care este proprietatea UZEAR”, se arata in comunicatul Uniunii.

Contactat de Wall-Street, presedintele UZEAR, Mihai Heimann, a explicat ca TVR a creat confuzie in randul telespectatorilor deoarece concursul “Masina Anului“ a fost organizat in luna noiembrie de catre UZEAR si difuzat la National TV, iar TVR a difuzat competitia cu acelasi nume in luna decembrie.

Acuzatiile UZEAR sunt insa neintemeiate, potrivit reprezentantilor TVR – care difuzeaza competitia “Masina Anului in Romania”, organizata de o alta asociatie a presei de profil – Asociatia Presei Auto din Romania.

Mai mult, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti, marca “Masina Anului” nu apartine in exclusivitate UZEAR, dupa ce OSIM a depus o cerere “cu motivarea ca expresia «Masina Anului» este compusa din cuvintele uzuale care nu se pot atribui ca marca cu drepturi exclusive unei singure persoane”.

Reprezentantii TVR infirma si acuzatia potrivit careia televiziunea publica ar fi organizat un concurs publicitar cu caracter comercial, in care ar fi promovate anumite modele de automobile in dauna celorlalte.

“SRTv nu a organizat nici un eveniment cu privire la competitia intre masini, organizatorul competitiei auto fiind APAR. Competitia APAR nu este un concurs publicitar cu caracter comercial in care s-ar promova anumite marci de automobile in dauna celorlalte ci un eveniment care stimuleaza competitia intre diferitele marci de autoturisme cu privire la peformantele acestora, dar, in niciun caz, nu in dauna altor autoturisme, carora nu li se va face reclama negativa”, au spus reprezentantii TVR.

Masina Anului 2010 este, potrivit UZEAR, noul Opel Astra, si potrivit APAR, Ford Fiesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri