Conglomeratul media News Corp, controlat de Rupert Murdoch, va evolua mai bine in 2010 decat in 2009 datorita performantelor diviziilor de cablu si film, a declarat Murdoch pentru un ziar italian, potrivit Reuters.
“In 2009 am avut un profit operational de 3,5 miliarde de dolari, ne vom descurca mai bine in 2010”, a spus Rupert Murdoch pentru La Stampa, adaugand ca operatiunile de cablu si film vor avea o evolutie si mai dinamica.

In luna noiembrie, Murdoch a estimat ca 2010 va fi un an de stabilitate, iar venitul operational al companiei pentru intregul an va creste cu o valoare situata intre limita superioara a unui procent cu o cifra si limita inferioara a unui procent cu doua cifre.

In anul fiscal 2009, care s-a incheiat in luna iunie, profitul News Corp a scazut cu 32% de la suma record de 5,3 miliarde dolari, inregistrata cu un an inainte. Rezultatele din 2009 au fost afectate de o scadere a investitiilor in divizia de stiri de business Dow Jones.

Seful News Corp a mai spus ca isi va continua investitiile in Italia, unde divizia Sky Italia, cea mai mare companie de pay-TV din tara, concureaza cu un pachet de pay-TV mai ieftin, oferit de Mediaset, compania primului-ministru Silvio Berlusconi.

Principalele declaratii ale lui Rupert Murdoch in 2009:

1. Oamenii sunt obisnuiti sa citeasca online fara a plati nimic. Acest lucru trebuie sa se schimbe”

In aprilie, magnatul australian a insistat pentru prima oara asupra taxarii continutului publicatiilor online, pentru contrabalansarea scaderii alarmante a veniturilor din publicitate. In opinia acestuia, timpul trece in defavoarea unor publisheri, oferind ca exemplu editorul The New York Times, care ofera inca informatii online gratuite, desi nu poate acoperi toate costurile diviziei print prin reclama online.

2. “Perioada cea mai grea din economie a fost depasita”

In luna mai, magnatul a declarat ca si-a redus ingrijorarile cu privire la castigurile operationale din 2009. El si-a motivat optimismul declarand ca “este din ce in ce mai clar ca perioada grea din economie s-a incheiat”.

“Am inceput sa vedem o serie de puncte pozitive care ne ofera o incurajare”, a declarat Murdoch. El a adaugat ca multi dintre consumatori s-au intors catre piata de publicitate si, respectiv, cheltuieli.

3. “In 10 ani ziarele vor fi disponibile numai in format digital”

“In urmatorii 10 ani, cred ca aproape fiecare ziar va fi primit de consumatori in format digital, fie prin calculatorul personal al acestora, fie prin dispozitive cum este Kindle, cititorul de carti digital. Cert este ca aceste echipamente vor fi mobile, pentru a le putea lua oriunde”, a spus Murdoch, citat de Washington Post.

4. “Nu cumparam Twitter si nu vom vinde MySpace”

News Corp nu este interesata de achizitionarea popularului site de microblogging Twitter si anunta ca nu va vinde MySpace, retea sociala aflata in declin, a declarat Rupert Murdoch, in luna iulie.

“Trebuie sa fii precaut pentru a investi in acest site”, a spus seful News Corp, rederindu-se la Twitter.5.

5. “Vom taxa accesul la toate site-urile de stiri. Era continutului gratuit s-a incheiat”

Incepand de vara viitoare, imperiul media News Corporation va taxa accesul la toate site-urile de stiri, dupa ce a inregistrat pierderi semnificative in anul fiscal incheiat in luna iunie, scria cotidianul The Guardian in luna august.

“Jurnalismul de calitate nu este ieftin”, a declarat Murdoch. “Revolutia digitala a deschis multe canale de distributie noi si ieftine, dar nu au facut continutul gratuit. Intentionam sa taxam toate site-urile de stiri”.

6. “Situatia din piata de publicitate s-a imbunatatit”

"Nu sunt un economist, dar ipoteza mea este ca economia va avea un salt important, iar dupa aceea va reveni la o recuperare usoara", a declarat executivul in cadrul unei conferinte media sponsorizata de Goldman Sachs, in septembrie.

7. “Google, Microsoft, Ask.com nu ar trebui sa dispuna de gratuitatea continutului”

In noiembrie, Murdoch a anuntat ca va muta articolele din indexul de cautari al Google, ca o modalitate de a incuraja oamenii sa plateasca pentru continutul online. In opinia acestuia, o serie de companii depasesc limitele impuse de editori. "Acestia sunt Google, Microsoft, Ask.com si o multime de astfel de companii, care nu ar trebui sa dispuna de gratuitatea continutului. Utilizatorii doar inhata articolele noastre si pleaca, adica fura continutul produs de publicatii".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri