“Boardul a selectat-o pe Alzuhan Yalcindag pentru a ocupa functia de presedinte al boardului si anunta ca Aydin Dogan a demisionat pe data de 1 ianuarie 2010”, se arata intr-un comunicat citat de ziarul turc Today’s Zaman.

Membrii familiei Dogan le vor ceda responsabilitatile operationale unor manageri profesionisti in urmatoarele sase luni.

Anuntul este atribuit unei decizii de restructurare in cadrul grupului pentru a obtine “o crestere sustenabila si parteneriate straine puternice”. In ultimul an, grupul Dogan a luptat in instanta impotriva unei acuzatii de frauda prin neplata taxelor, care i-a atras o amenda in valoare de 4,8 miliarde de lire turcesti (2,2 mld. euro).

Compania a acuzat investigatia financiara ca fiind “incorecta” si “motivata politic”. Insasi demisia lui Dogan este vazuta ca un mijloc de a aplana conflictul cu prim ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan, fata de care ziarele si televiziunile grupului au mentinut o pozitie adversa indelungata.

In Romania, grupul Dogan este prezent din februarie 2007, cand a lansat postul de televiziune Kanal D, in parteneriat cu Ringier.