Publisherul Financial Times vrea sa isi vanda participatia din cadrul IDC

Compania Pearson, publisherul ziarului de business Financial Times, ar putea sa isi vanda participatia in valoare de 1,5 miliarde dolari in cadrul Interactive Data Corp, furnizorul de informatii financiare, scrie New Tork Times.

Pearson a anuntat intr-un comunicat de presa ca boardul IDC va face o analiza preliminara pentru schimbarea operatiunilor companiei.

"Pearson si Interactive Data nu pot oferi nicio garantie pentru o posibila iesire sau colaborare in acest proces de analiza", a anuntat compania.

Potrivit Financial Times, ar exista deja potentiali cumparatori, sustin persoane apropiate situatiei.

Potentialii cumparatori pentru participatia IDC sunt Thomson Reuters, Bloomberg si McGraw-Hill, precum si mai multe companii private, sustin analistii. IDC a avut o performanta destul de buna in timpul crizei economice si este o companie atractiva cu o sursa stabila de venituri.

"Vedem mutarea ca fiind pozitiva, ceea ce inlocuieste problema lipsei de venituri pentru actionarii minoritari ai IDC si ar oferi utilizarea fondurilor pentru potentiale expansiuni intr-o arie de crestere", a declarat Alastair Reid, analist UBS.

IDC, a carei valoare pe piata este de 2,4 miliarde dolari, si-a schimbat strategia in ultimul an, furnizand informatii financiare si instrumente de analiza pe baza de abonament catre banci si alte institutii financiare.

Este de asteptat ca veniturile din 2009 sa fie asemanatoare cu cel edin 2008, cand a obtinut 751 milioane dolari. Veniturile Pearson din 2008 au fost de 4,8 miliarde lire sterline (7,8 miliarde dolari).

Daca va vinde participatia, Pearson ar putea folosi suma obtinuta pentru face noi achizitii in domeniul educatiei in pietele emergente. Pearson a investit recent in doua companii indiene de educatie, iar in luna aprilie a anului trecut a cumparat un furnizor chinez de cursuri de limba engleza pentru 145 milioane dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri