Jurnalistii din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Romania si Serbia sunt incurajati sa se inscrie cu propuneri de cercetare, tema de anul acesta a programului fiind “TABU”.

Participantii trebuie sa identifice, exploreze si sa demistifice subiecte tabu, despre care nu se discuta in general in presa din Sud - Estul Europei, si sa risipeasca cliseele care le inconjoara, potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor programului. Ultima zi in care jurnalistii pot trimite aplicatiile este 1 martie 2010.

Jurnalistii care vor realiza cele 3 articole castigatoare vor fi recompensati cu burse in valoare de 4.000 euro, 3.000 euro, respectiv 1.000 euro.

In fiecare an, zece jurnalisti sunt selectati prin intermediul unei competitii deschise, pentru a primi finantare si sprijin profesional in vederea cercetarii si a redactarii unui material pe un subiect de importanta regionala si europeana.

Participantii la program vor beneficia de:

  • o bursa in valoare de 2.000 euro, indemnizatie de calatorie de pana la 2000 euro si sansa de a participa la un program de sapte luni de dezvoltare profesionala;
  • oportunitatea de a calatori in regiune pentru a realiza rapoarte detaliate, de importanta regionala si europeana;
  • training din partea jurnalistilor si a expertilor recunoscuti pe plan international;
  • oportunitatea de a avea articolele publicate in intreaga Europa si de a deveni membru al unei retele in continua dezvoltare care are in vedere excelenta jurnalistica in Balcani.