Serialul Mad Men, desemnat de revista americana Vanity Fair drept “cel mai stilat si probabil cel mai bun show de televiziune”, va fi difuzat pe TVR 1 in fiecare luni seara, incepand din data de 8 martie.

Actiunea se petrece in New York-ul anilor ’60 si urmareste viata publicitarilor din agentia de top Sterling Cooper, de pe Madison Avenue. Productia poarta semnatura lui Matthew Weiner, scenaristul serialului Soprano.

Serialul a fost premiat duminica seara, in cadrul galei Globurilor de Aur, cu distinctia „cel mai bun serial de televiziune". In cele 18 luni de la lansare (in toamna lui 2009 a fost difuzata seria a treia), a castigat deja 32 de premii internationale si 58 de nominalizari.

Din palmaresul sau fac parte doua Premii Emmy, trei Globuri de Aur (pentru cel mai bun serial dramatic), un Premiu Peabody, un Premiu al Asociatiei Producatorilor, premii ale Asociatiei Scenaristilor, Premiul AFI in 2007 si 2008 pentru clasarea in Top 10 al celor mai bune programe de Televiziune, Premiul BAFTA pentru Cel Mai Bun Program International.

Povestea se concentreaza pe viata duplicitara a lui Don Draper (Hamm), cel mai cunoscut director de creatie si cel mai ravnit barbat din bransa, dar si a colegilor sai din agentia Sterling Cooper. Serialul investigheaza pe larg si cu sinceriatate rolurile femeii si ale barbatului in acea perioada, dezvaluind pornirile umane ascunse sub paravanul vietii de familie din anii ’60.

Nebunii de pe Madison Avenue (adaptarea in limba romana a titlului Mad Men) ii are in rolurile principale pe castigatorul unui Premiu Emmy, Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) si January Jones (Betty Draper).

Tot incepand cu luna martie, TVR anunta difuzarea altor doua seriale premiate la Globurile de Aur. Astfel, 30 Rock, al carui sezon trei va fi difuzat la TVR 1 din 1 martie, a castigat Globul de Aur pentru „cel mai bun rol principal masculin intr-un serial de comedie" interpretat de Alec Baldwin. Serialul Dr. House (al carui sezon patru urmeaza sa fie transmis la TVR 1 din 4 martie) a concurat cu Mad Men la categoria „cel mai bun serial de televiziune", trofeul fiind castigat de cel din urma.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Gigel Stirbu: TVR a pierdut Festivalul Enescu in favoarea Trinitas TV