Cotidianul Le Monde, un reper in presa scrisa franceza, a numit pentru prima oara in cei 65 de ani de existenta o femeie in functia de redactor-sef, anunta New York Times.
Sylvie Kauffmann (55 de ani), care a ocupat anterior functia de redactor-sef adjunct si corespondent in Asia de Sud Est pentru Le Monde, l-a inlocuit pe Alain Frachon, redactor-sef al publicatiei din anul 2007. Kauffamnn face parte din echipa Le Monde din anul 1988.

“Este o slujba foarte interesanta, insa in acelasi timp dificila, luand in considerare dificultatile prin care trece in prezent presa scrisa”, spune Sylvie Kauffmann.

Numirea in functia de redactor-sef al Le Monde a fost catalogata de Kauffmann drept “o provocare uriasa”, in conditiile in care presa scrisa se lupta pentru supravietuire in era Internetului.

“Le Monde este o publicatie conservatoare, cu traditii si valori deosebit de puternice. Dar suntem la poalele muntelui – trebuie sa schimbam, sa inventam, sa avem mai multa imaginatie”, afirma Kauffmann.

Sylvie Kauffmann s-a nascut la Marseille si si-a inceput cariera profesionala in cadrul agentiei France-Presse, cea mai mare agentie din Franta, furnizand stiri din Paris, Londra, Varsovia si Moscova.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Coronavirus | Kanal D face modicări în grila de programe
Setari Cookie-uri