Sylvie Kauffmann (55 de ani), care a ocupat anterior functia de redactor-sef adjunct si corespondent in Asia de Sud Est pentru Le Monde, l-a inlocuit pe Alain Frachon, redactor-sef al publicatiei din anul 2007. Kauffamnn face parte din echipa Le Monde din anul 1988.

“Este o slujba foarte interesanta, insa in acelasi timp dificila, luand in considerare dificultatile prin care trece in prezent presa scrisa”, spune Sylvie Kauffmann.

Numirea in functia de redactor-sef al Le Monde a fost catalogata de Kauffmann drept “o provocare uriasa”, in conditiile in care presa scrisa se lupta pentru supravietuire in era Internetului.

“Le Monde este o publicatie conservatoare, cu traditii si valori deosebit de puternice. Dar suntem la poalele muntelui – trebuie sa schimbam, sa inventam, sa avem mai multa imaginatie”, afirma Kauffmann.

Sylvie Kauffmann s-a nascut la Marseille si si-a inceput cariera profesionala in cadrul agentiei France-Presse, cea mai mare agentie din Franta, furnizand stiri din Paris, Londra, Varsovia si Moscova.