Dupa ce si-a pierdut capacitatea de emisie terestra si site-ul de Internet
Postul de televiziune Realitatea TV se pare ca trece printr-o perioada cel putin delicata din punct de vedere financiar. Urmare a datoriilor acumulate fata de partenerii comerciali si la bugetul consolidat al statului, postul de televiziune este sub focul unui tir incrucisat de executari silite. In afara acestui "inconvenient", site-ul postului de televiziune este suspendat ca urmare a neachitarii datoriilor pe care societatea Realitatea Media le are fata de Silviu Prigoana, fondatorul postului.

De asemenea, ca efect al unor debite neachitate, postul de televiziune a fost nevoit sa-si intrerupa emisia terestra, singura modalitate de a receptiona programele Realitatii TV fiind apelarea la serviciile companiilor de cablu. Mai mult, se pare ca oficialii postului au ascuns CNA-ului adevaratele motive care au dus la intreruperea emisiei terestre, fapt care aduce in discutie posibilitatea suspendarii frecventei de emisie, daca se va dovedi ca reprezentantii Realitatea TV au mintit. La momentul actual, televiziunea de stiri, proaspat asociata cu CNN, este pusa in fata unei perspective sumbre, avand in vedere actiunile introduse in instanta de catre creditorii care urmaresc recuperarea datoriilor de la Realitatea Media.

Realitatea TV, postul de stiri care trambiteaza reusite pe toate planurile si asocieri cu trusturi media internationale, nu prea are cum sa-si plateasca datoriile.

Mai intai, postul de televiziune respectiv a ramas fara site. La adresa de Internet www.realitatea.tv, acolo unde nu demult puteai gasi stiri despre ce se mai intampla prin tara, acum esti redirectionat catre www.prigoana.ro, site-ul fostului proprietar al televiziunii, unde se poate citi urmatorul mesaj: "Acest site este oprit pentru neplata datoriilor (nu pentru neplata domeniului) inspre fondatorul Realitatii TV, Silviu Prigoana, de catre Realitatea Media. In curand, pe aceasta pagina veti gasi toate datoriile SC Realitatea Media catre fondatorul Realitatii TV - Silviu Prigoana. De asemenea, veti gasi listate si toate documentele necesare. Daca mai sunt creditori in aceeasi situatie, va rugam sa ne contactati la adresa de email: sprigoana@yahoo.com".

Si ca si cum pata aceasta rusinoasa de pe obrazul postului Realitatea TV nu ar fi suficient de mare, televiziunea in cauza nu mai are nici emisie terestra. Astfel ca telespectatorii care nu au abonamente la cablu TV nu mai pot urmari programele acestei televiziuni de stiri. Cauza acestei stari de fapt a fost montarea unui emitator pe un releu care apartinea lui Paul Opris. "Au ramas datori cu cateva mii de dolari la mine si, desi am sunat in repetate randuri, nu am primit nici un leu. Asa ca le-am interzis accesul la releu", a declarat Opris, pe marginea acestui aspect.

Problema este si mai grava avand in vedere faptul ca oficialii postului de televiziune in cauza au ascuns CNA adevaratele motive din cauza carora s-a intrerupt emisia terestra. Surprinzator, reprezentantii Realitatea TV au informat CNA ca nu mai pot emite terestru din cauza unor defectiuni de ordin tehnic, trecand sub tacere mormantala faptul ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza datoriilor acumulate fata de proprietarul releului unde aveau instalat emitatorul. Presedintele CNA, Ralu Filip, a declarat la un moment dat: "Noi vom verifica daca este adevarat sau nu, deoarece transmisia terestra se poate intrerupe numai in anumite conditii. In cazul in care afirmatiile lor sunt false, putem merge pana la masura de suspendare a frecventei pe care emit".

Tinand cont de toate acestea, dar si de faptul ca datoriile financiare ale postului Realitatea TV, catre un numar mare de creditori, sunt enorme si ca Silviu Prigoana a apelat la o actiune in justitie pentru a-si recupera sumele restante, e posibil ca in curand Melania Medeleanu sa-i cheme pe telespectatori la sediul postului pentru a le citi ultimele stiri.

Statul executa silit Realitatea TV

Conform datelor oficiale existente pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, societatea Realitatea Media este mentionata cu datorii scadente la 31.12.2004 la bugetul consolidat al statului in valoare de peste 1,75 mld. lei, constituite din "dobanzi si penalitati de orice fel" (n.r. - bugetul de stat: 79,17 mil. lei, bugetul asigurarilor sociale de stat: 1,12 mld. lei, bugetul asigurarilor pentru somaj: 163,23 mil. lei si bugetul asigurarilor de sanatate: 383,29 mil. lei), pentru recuperarea carora s-au inceput procedurile de executare silita.

Mai mult, conform evidentelor din Arhiva de Garantii Reale Mobiliare (n.r. - inscrierea cu ID-ul 2004-1094110573171-RLA din data de 2 septembrie 2004), Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Administratia Finantelor Publice Sector 3, a publicat 29 de titluri executorii impotriva societatii Realitatea Media, a caror valoare se ridica la peste 27,1 mld. lei, suma constituita din debite restante la bugetul consolidat al statului (n.r. - TVA, impozit pe profit, varsaminte ale persoanelor juridice pentru persoane cu handicap neincadrate, contributia la asigurarile sociale de stat datorata de angajator, contributia la asigurarile sociale de stat retinuta de la asigurati, impozit pe alte venituri, contributia la asigurarile pentru somaj datorata de angajator, contributia la asigurarile pentru somaj retinuta de la asigurati, contributia la asigurarile de sanatate datorata de angajator, contributia la asigurarile de sanatate retinuta de la asigurati si incasari din alte surse) si dobanzile si penalitatile aferente acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri