Datele se bazeaza pe preturile de publicitate listate de companiile media si nu includ publicitatea online. Pavel Brabec, presedintele Asociatiei Agentiilor de Publicitate (ACRA) din Cehia, a declarat ca preturile pot fluctua in timpul anului.

Veniturile din publicitate ale statiilor de televiziune au crescut cu 6,51% in 2009 la 28,4 miliarde coroane cehesti (1,09 miliarde euro), anunta TNS. Brabec a declarat ca aproape toate canalele de televiziune au fost afectate de o scadere a veniturilor provenita din reclame.

Este posibil ca televiziunile importante sa fi pierdut intre 10 si 12% din veniturile de publicitate ca rezultat al extinderii televiziunii digitale si a aparitiei de noi televiziuni mici, a declarat reprezentantul.

Veniturile provenite din vanzarile de publicitate outdoor pe ecrane digitale numite digiboard au crescut la 59,9 milioane coroane cehesti(2,30 milioane euro) in 2009.

Cea mai mare crestere (23,58%) a fost inregistrata de reclamele din interiorul magazinelor (n.r. - in-store ads). Veniturile din publicitatee catre alte tipuri de media au scazut, potrivit TNS.

Veniturile provenite din publicitatea vanduta la radio au scazut cu 4,61% la 3,9 miliarde coroane cehesti (150 milioane euro), iar veniturile din media printata a scazut cu 10,12% la 17,9 miliarde coroane cehesti. Veniturile de publicitate din cinematografe au scazut cu 14,22% la 118,7 milioane coroane cehesti.