Aflat pentru a sasea saptamana consecutiv in topul box office-ului american, “Avatar” a atinsa incasari de 1,86 mld. dolari la nivel international, depasind astfel “Titanic”, tot o productie marca James Cameron, care atinsese incasari de 1,84 mld. dolari.

Potrivit cifrelor furnizate de Digiral Cinema Media, filmul a avut incasari de peste 88 mil. dolari in Marea Britanie si a livrat peste 11 mil. de add-uri video.

James Cameron si pelicula sa science-fiction "Avatar" s-au impus ca marii invingatori ai celei de-a 67-a editie a Globurilor de Aur. Globurile de Aur sunt considerate un adevarat barometru al Oscarurilor, 67,4 la suta dintre peliculele premiate castigand, ulterior, si distinctia acordata de Academia Americana de Film pentru cel mai bun film.

"Avatar" a fost primul film al lui James Cameron dupa o pauza de 13 ani, cand a fost lansat "Titanic". Alaturi de "Titanic", alte productii care au avut vanzari mai mari de un miliard dolari sunt "Lord of the Rings: The Return of the King" - 1,13 miliarde dolari, "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" - 1,06 miliarde dolari si "The Dark Knight" - 1 miliard dolari, potrivit Hollywood.com.