Alin Zainescu, co-fondator al Status Pimp si ex-manager al agentiei New Media, lanseaza un instrument de monitorizare si analiza media complet automatizat, adresat atat micilor companii din provincie cat si multinationalelor.
Varianta beta a mediaIQ, disponibila in prezent, permite monitorizarea pe baza de cuvinte cheie a 60 de surse media si livrarea de rapoarte in functie de parametrii alesi de utilizatori. Varianta comerciala a serviciului, care va fi lansata in aproximativ o luna, va avea acces la peste 2000 de produse media – presa scrisa centrala si locala, presa online, televiziuni si posturi de radio.

mediaIQ afiseaza informatiile in functie de relevanta, data, audienta sau tipul sursei monitorizate. Poate indica articole similare si realiza rezumate ale articolelor automat, pe baza unui algoritm pe care Zainescu l-a creat impreuna cu doi matematicieni si un lingvist. De altfel, toate procesele sunt automatizate, astfel ca mediaIQ nu are nevoie de angajati.

Proiectul a presupus o investitie de circa 100.000 euro iar dezvoltarea a durat 4-5 luni. Foloseste o tehnologie licentiata de la Digital Data Tech, compania lui Daniel Enache. La dezvoltare a contribuit si agentia timisoreana de web design X3 Studios, alaturi de care Zainescu detine Status Pimp, serviciul de puiblicitate pe status-urile de Messenger.

“Interesul meu este sa cresc piata de monitorizare. Nu vreau sa «fur» din clientii agentiilor de monitorizare”, spune Zainescu, care sustine ca are chiar o colaborare cu o firma de monitorizare media. “Am pentru inceput doua obiective: sa atrag prin preturi accesibile si companiile care pana acum nu isi permiteau astfel de servicii si sa ofer companiilor mari accesul la instrumente care sa le ajute sa ia mai bine decizii”.

Preturile pot varia intre 50-100 euro pe luna pentru companiile mai mici pana la peste 1000 euro pe luna pentru companiile mari, care vor dori si monitorizare radio si TV. In 2010, Zainescu isi propune sa obtina o cifra de afaceri de 100-150.000 euro. Acesti bani vor fi reinvestiti in produs, iar in 2011 antreprenorul isi propune sa extinda mediaIQ in afara tarii.

Celalalt proiect al sau, StatusPimp, produce 7-8.000 euro lunar incepand din noiembrie anul trecut. Luna aceasta, va fi lansata o aplicatie in engleza a proiectului, care ii va permite sa se extinda dincolo de granite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri