Compania de monitorizare Media Image Group vizeaza o crestere de 10-15% a cifrei de afaceri, la 1,8 milioane euro. O buna parte din aceasta crestere va fi generata de analizele de continut media realizate pentru clienti, a declarat pentru Wall-Street Miron Mateescu, director de marketing al companiei.
In acest sens, Media Image a devenit membra AMEC - Asociatia Internationala pentru Masurarea si Evaluarea Comunicarii, o organizatie profesionala formata din companii si practicieni care realizeaza pentru clientii lor analize de continut media si cercetari in privinta comunicarii corporate.

Compania este prima din Romania care se alatura AMEC, organizatie din care mai fac parte TNS Intelligence, Landau Media, Milward Brown Precis, Ausschnit Medienbeobachtung si altii. Procesul de acceptare in organizatie a durat cateva luni, timp in care metodologiile Media Image au fost evaluate de specialist internationali.

Odata cu intrarea in AMEC, Media Image participa la unicul studiu international din domeniul analizelor de continut media – International Business Monitor. Studiul produce date despre valoarea pietelor de analize media, volumele de clienti care apeleaza la ele etc.

“Prin intermediul International Business Monitor e probabil sa reusim sa inlaturam o perceptie profund gresita care inca se pastreaza pe piata de comunicare din Romania. Respectiv ca o «analiza media» inseamna a numara niste articole si a compara cifra rezultata cu cea a concurentei sau cu cea inregistrata intr-o perioada anterioara de timp. Cu ajutorul acestui studiu speram ca un numar mai mare de companii din Romania sa fie interesate de notiuni ca: «atribute asociate brand-ului», «topicuri in comunicarea corporate», «audienta potentiala a mesajelor corporate»".

Compania de monitorizare media Media Image Group a fost infiintata in 1999, iar in prezent are 120 de angajati si un portofoliu de aproximativ 300 de clienti, printre care: Carrefour, Dacia, Bancpost, ING Group, Alpha Bank, Unicredit Tiriac Bank, Bursa de Valori Bucuresti, OMV-Petrom, Orange, Vodafone, Cosmote, Romtelecom, Cora, URSUS, Marriott, E.ON, GDF Suez, Nestle, P&G, Unilever, PricewaterhouseCoopers, MAI, UNICEF etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri