Achizitia publicatiilor Evenimentul zilei si Capital face parte dintr-un plan mai mare de dezvoltare in industria de media, plan ce include si afacerile de televiziune, a declarat pentru Wall-Street Bobby Paunescu, noul proprietar al EvZ si Capital.
“Principalul motiv pentru care am facut asta a fost ca noi consideram ca piata de publicitate din Romania e mult sub nivelul la care ar trebui sa fie si odata ce vom iesi din criza, investitiile in publicitate vor creste. Cred ca e un bun moment sa investesti in media”, a spus Bobby Paunescu (foto).

Proprietarul B1 TV si Gazeta de Sud a anuntat astazi achizitia publicatiilor Evenimentul zilei si Capital, din portofoliul Ringier. Cele doua titluri vor fi grupate sub o noua companie, numita Editura Evenimentul si Capital, al carei actionar majoritar va fi Bobby Paunescu. Editura Evenimentul si Capital va fi condusa din pozitia de director general de catre Claudiu Serban, anterior director general adjunct la Ringier Romania.

“Vrem sa colaboram cu aceeasi echipa, consolidam operatiunile de online si incercam sa demonstram ca printul trebuie pastrat”, a mai spus Paunescu.

Intrebat despre potentiale restructurari, Paunescu spune ca asteapta rezultatele de la Consiliul Concurentei, insa nu are in plan restructurari.
Paunescu dispune de un buget de investitii cu valoare confidentiala, ce include si dezvoltarea pe TV. Potrivit unor surse din piata, valoarea tranzactiei e apropiata de 8 milioane de euro, suma inaintata si de paginademedia.ro.

“Vom continua colaborarea cu Ringier. Odata cu tranzactia am semnat un contract de colaborare prin care Ringier ne va furniza o serie de servicii”, a mai spus noul proprietar. EvZ si Capital isi vor pastra sediul actual.

“Cred ca a fost un moment bun pentru aceasta tranzactie”, a conchis Paunescu.

“Prin vanzarea celor doua titluri, Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul si, potrivit strategiei, isi poate canaliza resursele de care dispune in vederea digitalizarii brandurilor sale (cu accent pe marcile notorii Libertatea si Unica), dar si in vederea dezvoltarii segmentului online in general”, se arata in comunicatul trustului de presa.

Parteneriatul dintre Ringier si canalul B1 in realizarea emisiunii “Evenimentele zilei” sta la baza deciziei de a tranzactiona cele doua titluri.

Tranzactia include toate activitatile brandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand ale acestora, precum si echipele editoriale, care vor fi transferate catre “Editura Evenimentul si Capital”.

Cele doua societati au semnat de asemenea acorduri aditionale, astfel incat editura cumparatorului sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane, IT-ul.

Partile au convenit sa pastreze confidentialitatea in ceea ce priveste pretul tranzactiei, precum si in ceea ce priveste clauzele continute de
acordurile de servicii. Tranzactia va intra in vigoare dupa aprobarea Consiliului Concurentei.

De asemenea, ajustarea portofoliului Ringier consta si in sistarea aparitiei revistei DIVA, fapt datorat “lipsei de perspective economice pentru acest titlu”.

Ringier Romania va reduce costurile si printr-un proces de restructurare la nivelul intregii organizatii. Angajatii ale caror posturi vor fi restructurate vor primi pachete compensatorii.

In noua formula organizationala, Marius Hagger va prelua, pe langa rolul de director general, si conducerea cotidianului Libertatea. Ana Nita, redactor sef al ziarului, si Adrian Toca, manager Libertatea.ro, ii vor raporta direct lui Marius Hagger.

Ringier Romania a raportat pentru 2008 o cifra de afaceri de 171,8 milioane de lei (46,6 mil. euro), in scadere cu 27% fata de 2007 (216,9 mil. lei). In plus, competitia stransa si fluctuatiile de pe piata valutara au erodat marja de profitabilitate a companiei, aceasta scazand de la 10% in 2007, la 6%. Ringier Romania a inregistrat astfel un profit de 13 mil. lei (3,53 mil. euro).

Piata ziarelor a reprezentat 67% din totalul cifrei de afaceri raportate de Ringier Romania, in timp ce segmentul revistelor a reprezentat 16% din totalul cifrei de afaceri.

De asemenea, Ringier Romania detinea in 2008 o cota de piata de 38% din punct de vedere al tirajului distribuit, respectiv 41% din punct de vedere al vanzarilor.

Din punct de vedere al vanzarilor de publicitate, Ringier Romania detine 17% din piata, in timp ce Publimedia International este lider, cu 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri