Premiera privind drepturile de autor in domeniul Internetului romanesc

Reprezentantii Asociatiei Industriei Muzicale din Romania (AIMR), Trilulilu si Hostway, au semnat, in premiera in Romania, un contract de tranzactie pentru asigurarea respectarii drepturilor de autor pentru produsele ce apartin producatorilor de muzica, membri ai AIMR si care sunt accesibile pe site-ul Trilulilu.ro.
Discutiile au fost finalizate dupa cateva luni de negocieri, Trilulilu fiind asistat de catre casa de avocatura Biris Goran si prof.univ.dr. Lucian Mihai.

Astfel, prin implementarea unei masuri tehnice de protectie (amprentare digitala a continutului – “fingerprinting”) Trilulilu va putea filtra informatia de pe propriul site, indentificand fonogramele si videogramele din repertoriul membrilor AIMR. Aceasta masura va permite producatorilor sa sesizeze reproducerile neautorizate dar si sa beneficieze de promovare proprie sau de venituri viitoare sub forma publicitatii online sau a download-ului legal.

Aceasta tehnologie va fi implementata pana la data de 30 iunie 2010.

Trilulilu s-a angajat sa incheie contracte de licenta cu toti membri AIMR pentru utilizarea fonogramelor si videogramelor din repertoriul acestora pe site-ul www.trilulilu.ro, avand in acest moment deja semnate astfel de contracte cu o parte dintre membri AIMR.

“Acordul semnat a reprezentat pentru noi unul dintre obiectivele cheie pentru 2010 si ne va permite, atat noua, cat si membrilor AIMR, o maximizare a potentialului economic al site-ului nostru. Exista asadar o situatie «win-win» pentru toate partile implicate”, a declarat Sergiu Biris (foto), director general Trilulilu.

“Respectarea drepturilor de autor este o prioritate pentru noi, avand in vedere ca distributia de continut audio/video online este in continua crestere si vrem sa capitalizam acest trend ascendent. Artistii si casele de productie castiga un nou canal de distributie, utilizatorul final beneficiaza de divertisment gratuit si de buna calitate, iar Trilulilu devine cel mai mare canal online de distributie audio/video legala din Romania”, adauga Flaviu Radulescu, director general Hostway Romania.

Trilulilu a fost lansat in ianuarie 2007, fiind in prezent unul dintre cele mai vizitate site-uri romanesti cu peste 2.6 milioane de vizitatori unici lunar.

AIMR are ca principal scop prevenirea faptelor de piraterie, constatarea faptelor penale care genereaza prejudicii industriei muzicale din Romania si actionarea in scopul sanctionarii persoanelor responsabile de incalcarea drepturilor de autor si a drepturilor conexe.

Hostway este una dintre cele mai mari societati de hosting la nivel global, fiind prezenta in 13 tari cu 15 data centere, 17 centre operationale si peste 700 angajati. Serviciile Hostway includ inregistrare de nume de domenii, web hosting, colocare, servere dedicate, hosting SaaS si deservesc mai mult de 1,4 milioane de website-uri si peste 2 milioane de clienti din intreaga lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri