Topul creat anual de Fast Company, o revista americana ce se axeaza pe domenii ca inovatia, tehnologia si continut digital, a cuprins aproximativ 50 de companii IT.

In urma cu un an Facebook nu se afla in top 10, ocupand doar pozitia 15. Compania a pozitionat compania pe prima pozitie inaintea unor companii ca Google, care ocupa a patra pozitie in acest an (fata de a doua pozitie), si inaintea Apple, care a inaintat pe a treia pozitie, datorita nivelurilor de dezvoltare si crestere.

"In prezent Facebook se afla la acelasi stagiu in care s-au aflat gigantii ca Google, Intel si Microsoft, destul de agili pentru a inventa viitorul, dar suficienti de rezistenti pentru a gestiona turbulente reale. Trebuie remarcat faptul ca Facebook a devenit o platforma folosita de peste 400 milioane de oameni si cu un ritm de crestere ridicat", scrie revista Fast Company.

Amazon, care ocupa a doua pozitie in acest an, a inregistrat un salt impresionant de aproximativ sapte pozitii. "Amazon reuseste sa se diversifice cu spiritul sau inventiv. Compania a generat in ultimul an venituri de 24 miliarde dolari provenite in mare parte din vanzarea de carti cu ajutorul cititorului digital Kindle. De asemenea, Amazon si-a extins serviciile de muzica, video si stocare a datelor", a mai anuntat revista.

In urma cu un an, start-up tehnologic Team Obama, care a construit campania online a actualului presedinte american Barack Obama, ocupa prima pozitie. Microsoft se afla pe pozitia 48 si a coborat aproximativ 14 pozitii fata de anul anterior, desi in ultimul an a lansat cea mai recenta versiune a sistemului sau de operare - Windows 7.

Twitter, care s-a bucurat de succes in ultimii doi ani, a reusit sa-si faca debutul in aceast top si ocupa pozitia 50.

Top 10 cele mai inovatoare companii

Companie Pozitia din 2009
1. Facebook 15
2. Amazon 9
3. Apple 4
4. Google 3
5. Huawei Nou intrata
6. First Solar 18
7. PG&E Nou intrata
8. Novartis Nou intrata
9. Walmart 33
10. HP 12