In 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 5 milioane euro, in crestere cu 150% fata de anul precedent, cand a avut 2 milioane euro si a patruns pe 5 piete externe, devenind dintr-un jucator local unul regional.

Tarile in care compania si-a extins activitatea sunt: Moldova, Italia, Bulgaria, Spania, Turcia. In 2010 tarile vizate pentru extindere sunt: Azerbadjian si Cehia. Toate pietele externe pe care SimPlus este prezenta, prin parteneriate cu operatori locali, au adus companiei peste 12 procente din veniturile realizate pe anul 2009 si au contribuit la profitul de peste 600.000 de euro inregistrat de companie.

Anul acesta, Dan Boabes, CEO SimPlus, vrea sa consolideze compania si prevede o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 15%. Din ponderea cifrei de afaceri inregistrata anul trecut, interactivitatea prin sms a reprezentat 50%.

"In 2010 vreau sa investim in proiecte online cum ar fi site-uri si portaluri. Lucram sa lansam un portal pentru prescolari, construit exact pentru acest target, care sa ofere posibilitatea parintilor de a sti cat timp a petrecut copilul pe acel site, cu cine a vorbit si la ce s a uitat. In plus, vream sa continuam sa dezvoltam www.switter.com, un serviciu prin care utilizatorii isi actualizeaza contul de twitter prin trimiterea unui SMS de pe telefonul mobil. Acest serviciu a fost lansat de noi la sfarsitul lunii iulie 2009. In prezent, www.switter.com are inregistrati peste 2000 de utilizatori, 70% dintre acestia fiind din Romania", declara Boabes.

SimPlus a facut parte pana in 2007 din grupul ParlaTel, an in care Dan Boabes, proprietar al grupului, a vandut compania de telefonie fixa si Internet ParlaTel catre DCS SA, controlata de fondul de investitii AIG NEW Europe Fund II.

Sursa foto:
paginademedia.ro