Compania a raportat vanzari de 5,62 miliarde lire sterline, in crestere cu 4% fata de 4,81 miliarde lire sterline cat era cu un an in urma.

Grupul britanic, care detine editorul de carti Penguin Books, a anuntat ca publicitatea si consumul de carti au inceput sa revina spre sfarsitul anului, ca urmare a iesirii din recesiune a Statele Unite una dintre principalele piete, insa compania se astepta la un imbold mai mare din partea economiei pe termen scurt.

Divizia educationala, a caror venituri provenite din pietele emergente s-au dublat din 2005, a inregistrat o crestere de 13% la 1,03 miliarde lire sterline. Compania vrea sa extinda operatiunile de invatare a limbii engleze, care acum includ 70 de scoli Peasron in China.

Pearson a investit o suma record de 500 milioane lire sterline in 2009 pentru a beneficia de avantajele climatului economic slab prin care sa impiedice rivalii sa-si mareasca prezenta in piata si sa imbunatateasca produsele sale digitale care acum reprezinta 31% din vanzarile totale.

FT Group, care include Financial Times si compania de informatii Interactive Data Corp, a raportat vanzari de 842 milioane lire sterline, in scadere cu 3%, iar profitul operational a fost adjustat la 187 milioane lire sterline, in scadere cu 12%. Interactive Data ar putea fi vanduta, considera analistii.

Desi perspectiva pentru industria de publishing a ramas negativa, editorul de carti Penguin a semnat participarea la noua librarie online lansata de Apple. Executivii Pearson se asteapta ca iPad-ul si alte terminale similare care ar putea determina o crestere rapida a vanzarilor de carti electronice