Incepand din 24 martie si pana pe 26 mai 2010 se desfasoara perioada de inscrieri pentru cea de-a saptea editie a festivalului Effie.
Perioada de inscrieri va cuprinde trei etape, fiecare cu taxe diferite de participare: prima etapa va fi cuprinsa intre 24 martie – 9 aprilie, cea de-a doua intre 10 - 30 aprilie, iar deadline-ul final va fi pe 26 mai 2010. Procesul de jurizare a cazurilor inscrise in competitie se va desfasura pe 7 si 8 iunie 2010, iar Gala de Premiere va avea loc pe 10 iunie 2010.

Seminarul “How to win an Effie”, organizat de IAA & UAPR, va avea loc, in acest an, vineri, 19 martie, incepand cu ora 10:00, la sediul IAA din Calea Victoriei 126, etaj 3. Seminarul vine in ajutorul agentiilor cu recomandari cu privire la redactarea corecta a cazurilor pentru editia 2010. Sfaturile si raspunsurile la intrebari vor fi oferite de membrii comitetului de organizare care ii vor avea alaturi de ei pe Dan Sendroiu - Strategic Planner, Graffiti BBDO, Dan Petre - Managing Partner, D&D Research si Simina Leotescu - Head of Strategic Planning, Propaganda care vor impartasi din experienta lor legata de scrierea cazurilor si participarea la festivaluri.

Anul acesta, cazurile pot fi inscrise in 16 categorii de produse si servicii, modificarile pentru 2010 fiind urmatoarele: categoriile Promotiilor au fost scoase din structura festivalului, toate cazurile urmand sa fie inscrise in categoriile specifice de produse sau servicii. Dezvoltarea industriei de comunicare si faptul ca toate actiunile de marketing si comunicare ar trebui sa aiba sanse egale au fost principalele motive pentru care membrii comitetului de organizare au luat aceasta decizie.

O alta modificare o reprezinta impartirea categoriei “Telecom” in: Telecom – Voice offers si Telecom – Internet & data, motivul separarii fiind cresterea si specializarea acestui segment.

O alta categorie care a fost restructurata este “Alcoholic Beverages”, aceasta fiind impartita in “Alcoholic Beverages - Beers and Wines” si “Alcoholic Beverages - Spirits”. Toate celelalte categorii raman neschimbate pe toata durata festivalului.

O alta noutate a competitiei 2010 e faptul ca anul acesta fiecare caz inscris trebuie sa fie insotit de un film de prezentare a campaniei, de maximum 1 minut. Acesta va prezenta cazul si e necesar sa contina doar informatii (de la market challenge pana la rezultate) cu caracter public, aprobate, in prealabil, de client. Acestea vor ilustra cazurile premiate cu Aur doar in cadrul festivitatii de premiere.

In competitie se pot inscrie agentii de publicitate, companii, freelanceri, agentii de market research, ori alte entitati care au realizat campanii in perioada ianuarie 2009 – decembrie 2009 (pentru “Brief of Effectiveness”) sau ianuarie 2007 – decembrie 2009 (in cazul categoriei “Sustained Success”). Sunt eligibile campaniile care nu au mai fost inscrise la editiile anterioare si care au obiective clar specificate si dovezi ca le-au atins sau depasit.

Din comitetul de organizare al Effie 2010 fac parte: Narcis Horhoianu - Marketing Director P&G Balkans - Presedinte al Comitetului Effie 2010; Oana Cociaşu - Managing Director, Lowe&Partners; Sorin Blaga – Group Director Marketing and Communication, Rompetrol; Andy Lita – Business Unit Director, Ogilvy&Mather; Sorin Psatta - Integrated Communication Director, BBDO Romania; Radu Florescu – CEO, Saatchi&Saatchi; Elena Serban- Marketing Manager, Alexandrion; Sagit Tzur Lahav – Chief Operating Officer, McCann-Erickson; Victor Dobre – Director Executiv IAA Romania.

Effie este un festival international sub licenta AMA New York. In Romania, Effie este un proiect derulat de International Advertising Association (IAA) in parteneriat cu Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si organizat pentru al patrulea an consecutiv de agentia Millenium Communications.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri