Proprietarul sudiourilor de film Warner Bros ar putea demara o noua runda de oferte pentru studiorile MGM, potrivit Bloomberg.

MGM a anuntat recent ca a primit mai multe oferte si ca in principal urmareste acoperirea datoriilor.

Ofertele trebuie sa fie destul de mari pentru a castiga increderea creditorilor MGM, care ar putea restructura studiourile in schmbul datoriilor. John Malone, presedintele Liberty Media Corp, si fondul de hedge Elliott Management, care colaboreaza cu Relativity Media, au decis sa nu faca oferte, au declarat persoane apropiate situtiei.

De asemenea, miliardarul rus Len Blavatnik s-a aratat interesat de o eventuala preluare a Metro-Goldwyn-Mayer. Detinatorul grupului industrial Access Industries a declarat ca studiourile ar putea fi o platforma buna pentru extinderea actualelor active.

MGM, distribuitorul filmelor James Bond, a fost scos la vanzare in urma cu un an dupa ce a acumulat datorii in valoare de 3,7 miliarde dolari. Studiourile detin o librarie de 4.100 de filme si au incheiat un acord de co-productie cu Warner Bros pentru seria de filme "Hobbitul". Studiourile au fost preluate in 2005 pentru suma de cinci miliarde dolari.