"Au produs foarte mult profit, insa majoritatea acestor articole apartin ziarelor. Cred ca exista un punct la care agregatoarele ar trebui oprite", a avertizat Murdoch, in cadrul unui discurs la National Press Club din Washington.

Murdoch, al carui conglomerat media detine publicatiile Wall Street Journal si Times of London, a spus ca agregatoarele de stiri ar trebui sa afiseze doar titlul, un numar de propozitii si optiunea de abonare la publicatii. News Corp a inceput sa taxeze consumatorii pentru accesul la anumite site-uri ale ziarelor sale dupa modelul de abonare al Wall Street Journal.

Pentru a deveni din nou profitabile, publicatiile, printre care New York Times, au aplicat modele online de taxare a cititorilor pentru accesul la continut, a declarat Murdoch. "Majoritatea ziarelor vor folosi aceasta forma de taxare a continutului, dar nu este clar cat de mult trebuie sa acopere filtrele de taxare", a declarat Murdoch.

Murdoch a declarat ca New York Times nu ar putea fi in masura sa implementeze planul sau de taxare ce ar urma sa inceapa anul viitor. Mogulul media a declarat ca ziarul ar putea intampina opozitie din partea editorilor sai care prefera o audienta mai mare ce survine daca articolele sunt gratuite.

Murdoch a declarat ca agregatoarele online de stiri ca Google ar trebui sa plateasca pentru a distribui articolele ziarelor detinute de compania sa. News Corp ia in considerare blocarea Google de la afisarea articolelor si a discutat cu Bing despre listarea exclusiva pe site-ul detinut de Microsoft, au declarat persoane apropiate situatiei.