Editia britanica a revistei Reader’s Digest a fost cumparata de fondul de investitii Better Capital pentru suma de 14,9 mil. euro, anunta Brandrepublic.com.

Reader’s Digest va continua sa fie publicata sub acelasi nume printr-un contract de licenta incheiat cu Reader’s Digest Association.

Potrivit lui Chris Spratling, ce ramane in continuare directorul general al Reader's Digest Marea Britanie, nu vor avea loc disponibilizari, publicatia urmand chiar sa angajeze noi pozitii. In plus, acesta a spus ca schimbarea actionariatului ar putea duce si la mutarea actualului sediu al publicatiei.

La randul sau, Better Capital a subliniat faptul ca Reader’s Digest Marea Britanie nu mai are niciun fel de datorii bancare.

De asemenea, reprezentantii fondului de investitii au declarat ca nu intentioneaza sa modifice in vreun fel titlul, existand planuri pentru extinderea prezentei online si introducerea de noi domenii precum servicii financiare, literatura si sanatate.

In prezent, editia britanica a Reader’s Digest are aproximativ 100 de angajati.

Administratorul publicatiei, Moore Stephens, a primit peste 100 de oferte de preluare, inclusiv din partea familiei Budworth, care detine titlul The Lady, lansat in urma cu 125 de ani.

Revista Reader’s Digest avea in trecut un tiraj de peste 2 milioane de copii, insa acesta a scazut in perioada iulie-decembrie 2009 la 465.000.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si