Cei doi frati ar dori sa "dirijeze readucerea studiourilor la solventa, dupa prezentarea planului de restructurare", spun surse de la Hollywood, citate de presa americana.

Ridley si Tony Scott sunt doi dintre cei mai influenti oameni ai industriei de film, care si-au legat numele de productii memorabile ca "Gladiator", "Alien" sau "Top Gun".

La sfarsitul lunii martie, surse apropiate MGM au declarat ca Time Warner, Lions Gate Entertainment (LGF) si Access Industries au facut oferte cuprinse intre 1,2 si 1,5 miliarde de euro pentru cumpararea studiourilor.

MGM a confirmat ca a primit cateva oferte pe care le va revizui in urmatoarele saptamani, urmand ca un comitet al creditorilor studiourilor sa se reuneasca pentru a evalua situatia companiei.

Studiourile incearca sa evite scenariul in care ar fi fortate sa dea faliment, deoarece astfel activele companiei s-ar devaloriza si ar fi periclitate francize de valoare precum "James Bond" si "The Pink Panther", dar si drepturile pentru "The Hobbit", filmul al carui scenariu precede actiunea din seria "Lord of the Rings".

De luni de zile, MGM incearca sa restructureze datoria acumulata, in mare parte, in 2005, cand un grup de investitori condus de Pacific Group si Providence Equity Partners au cumparat studiourile pentru aproape cinci miliarde de dolari. In mai 2008, compania a angajat firma de investitii bancare Moelis&Co pentru a o ajuta sa reduca datoria catre cei 140 de creditori.