Conglomeratul media Lagardere vrea sa isi vanda participatia din cadrul celui mai mare operator de televiziune din Franta, companie detinuta de Vivendi, scrie Bloomberg.

Lagardere a informat Vivendi cu privire la intentia sa de a vinde participatia din Canal Plus France dupa un acord dintre cele doua parti incheiat in 2007. Participatia este evaluata la 1,4 miliarde euro de Credit Suisse, in timp ce CM-CIC Securities si Citigroup au stabilit un pret de 1,05 miliarde euro si respecitv 900 milioane euro.

Potrivit raportului anual al companiei, Vivendi are dreptul la decizie anticipativa pentru vanzare. Lagardere, editorul revistei Elle, ar putea lansa o oferta publica initiala sau ar putea vinde participatia catre un alt cumparator.

Jean-Bernard Levy, directorul executiv al Lagardere, a declarat ca Vivendi, care detine cele mai mari companii de muzica si de jocuri video, vrea sa cumpere minoritatile de la partenerii in Canal Plus si SFR, al doilea operator de telefonie mobila din Franta.

In luna februarie Vivendi a cumparat participatia de 5,1% detinuta de M6-Metropole Television in cadrul Canal Plus France pentru 384,2 milioane euro. In luna noiembrie, Vivendi a cumparat si participatia de 9,9% detinuta de Societe Television Francaise in cadrul aceleiasi televiziuni pentru 744 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Lagardere Travel Retail, un nou magazin 1 Minute. Unde este situat?