Compania a intrat in faliment la numai cateva luni dupa ce si-a celebrat 30 de ani de existenta. Cel mai mare client al Springer & Jacoby este in prezent producatorul de becuri Osram, dupa ce de-a lungul anilor a lucrat pentru conturi precum Coca-Cola, Lufthansa si Panasonic, precum si Mercedez-Benz, client al agentiei din 1990 pana in 2006.

Springer & Jacoby este prezenta de anul trecut si in Romania, prin afilierea la retea a agentiei Babel Communications, care si-a schimbat astfel denumirea in Springer & Jacoby Romania. In acel moment, actionarii agentiei, Calin Diaconu si Raluca Simu, anuntau ca Springer & Jacoby va detine participatii in business-ul din Romania. Potrivit Registrului Comertului, agentia, care figureaza inca sub numele de Babel Communications, este detinuta in proportie de 10% de catre Calin Diaconu si 90% de catre Raluca Simu (prin intermediul companiei Instyle Design & Communication).

Falimentul agentiei mama nu afecteaza in mod direct business-ul din Romania, deoarece “fiecare tara e absolut independenta”, a declarat pentru Wall-Street Calin Diaconu, actionar al Springer & Jacoby Romania. Diaconu a precizat ca agentia din Germania nu e implicata in actionariatul business-ului din Romania.

Springer & Jacoby Romania a raportat afaceri de 6,3 milioane euro in 2008, cifra care urma sa creasca anul trecut datorita afilierii, declara Raluca Simu in vara lui 2009.

Springer & Jacoby este o agentie cu vechime de 30 de ani, fiind desemnata de catre Gunn Report, in 2008, una dintre cele mai premiate agentii din ultimul deceniu. In afara biroului central din Hamburg, agentia detine birouri locale in 12 alte orase: Budapesta, Viena, Londra, Boston, Amsterdam, Milano, Madrid, Istanbul, Paris, Zurich si Bucuresti iar prin colaborarea cu agentia americana Garrad, si-a extins aria de activitate in Rusia.