Agentia iconica Springer & Jacoby, cunoscuta scoala a advertisingului german, se va inchide dupa ce a pierdut mai multi clienti cheie, anunta brandrepublic.com.
Compania a intrat in faliment la numai cateva luni dupa ce si-a celebrat 30 de ani de existenta. Cel mai mare client al Springer & Jacoby este in prezent producatorul de becuri Osram, dupa ce de-a lungul anilor a lucrat pentru conturi precum Coca-Cola, Lufthansa si Panasonic, precum si Mercedez-Benz, client al agentiei din 1990 pana in 2006.

Springer & Jacoby este prezenta de anul trecut si in Romania, prin afilierea la retea a agentiei Babel Communications, care si-a schimbat astfel denumirea in Springer & Jacoby Romania. In acel moment, actionarii agentiei, Calin Diaconu si Raluca Simu, anuntau ca Springer & Jacoby va detine participatii in business-ul din Romania. Potrivit Registrului Comertului, agentia, care figureaza inca sub numele de Babel Communications, este detinuta in proportie de 10% de catre Calin Diaconu si 90% de catre Raluca Simu (prin intermediul companiei Instyle Design & Communication).

Falimentul agentiei mama nu afecteaza in mod direct business-ul din Romania, deoarece “fiecare tara e absolut independenta”, a declarat pentru Wall-Street Calin Diaconu, actionar al Springer & Jacoby Romania. Diaconu a precizat ca agentia din Germania nu e implicata in actionariatul business-ului din Romania.

Springer & Jacoby Romania a raportat afaceri de 6,3 milioane euro in 2008, cifra care urma sa creasca anul trecut datorita afilierii, declara Raluca Simu in vara lui 2009.

Springer & Jacoby este o agentie cu vechime de 30 de ani, fiind desemnata de catre Gunn Report, in 2008, una dintre cele mai premiate agentii din ultimul deceniu. In afara biroului central din Hamburg, agentia detine birouri locale in 12 alte orase: Budapesta, Viena, Londra, Boston, Amsterdam, Milano, Madrid, Istanbul, Paris, Zurich si Bucuresti iar prin colaborarea cu agentia americana Garrad, si-a extins aria de activitate in Rusia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri