Consiliul Concurentei analizeaza vanzarea EVZ si Capital

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea publicatiilor Evenimentul zilei si Capital de catre S.C. Editura Evenimentul si Capital S.R.L, societate controlata de grupul de firme Paunescu.
Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Editura Evenimentul si Capital, special infiintata pentru achizitionarea publicatiilor Evenimentul zilei si Capital, este controlata George Marius Paunescu, fiind astfel membra a grupului de firme Paunescu.

Publicatiile Evenimentul zilei si Capital sunt editate de catre S.C. Ringier Romania SRL, parte a grupului international de presa Ringier.

Potrivit Legii Concurentei (nr. 21/1996, republicata), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.00.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri