Agentia de stiri Thomson Reuters a inregistrat in primul trimestru o scadere cu 31% a profitului dupa ce vanzarile grupului media au fost neschimbate, scrie Wall Street Journal.

Compania a anuntat ca se asteapta la o recuperare pentru a doua jumatate a anului.

Grupurile media sunt afectate chiar si dupa consolidarea Wall Street si au resimtit efectele vanzarilor slabe de la sfarsitul lui 2009. Totusi, Thomson Reuters a anuntat in luna februarie ca vanzarile s-au imbunatatit, iar in ultimul an a fost atins cel mai coborat nivel al vanzarilor, si a estimat o revenirea a veniturilor in a doua jumatate a acestui an.

Thompson a raportat un profit de 134 milioane dolari sau 15 centi per actiune in scadere fata de anul anterior cand profitul era de 193 milioane dolari sau 23 centi per actiune. Profitul operational care exclude costurile pentru fuziunea Thomson cu Reuters si alte taxe, a scazut de la 40 de centi la 36 de centi.

Veniturile au ramas neschimbate la 3,14 miliarde dolari. Divizia de piete, care include serviciul de stiri al Reuters si operatiunile de vanzare si tranzactionare, a avut venituri neschimbate in timp ce profitul a scazut cu 4,2%. Divizia profesionala, care include servicii de contabilitate si consultanta legala, veniturile au crescut cu 2,3% dar profitul a scazut cu 7,7%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri