Succesul filmului de animatie Avatar si imbunatatirea perspectivelor din publicitate au ajutat grupul media News Corporation sa depaseasca estimarile analistilor cu un profit trimestrial de 839 milioane dolari, scrie The Guardian.

In al treilea trimestru fiscal profitul operational al grupului media a crescut cu 55%, la 1,25 miliarde dolari. Totusi, profitul News Corp din trimestrul al treilea a fost mai mic fata de cel de anul trecut, de 2,7 miliarde dolari.

Murdoch a numit Avatar ca una dintre povestile de succes ale companiei sale, alaturi de dezvoltarea canalului american de televiziune Fox News. Avatar a inregistrat pana acum vanzari de 2,7 miliarde dolari. "Performanta noastra a fost determinata de continutul oferit, de la fimul Avatar pana la Fox News", a declarat Murdoch.

Mogulul media a declarat ca publicitatea a revenit atat in operatiunile ziarelor, cat si in cele de televiziune. Castigurile provenite din televiziune au crescut cu 38% la 588 milioane dolari, in timp ce veniturile ziarelor provenite din publicitate au crescut de patru ori, de la 29 milioane dolari la 131 milioane dolari.

"Suntem destul de optimisti, iar bugetele de publicitate ale marilor companii au crescut. Exista bugete impresionante in cadrul companiilor, iar specialistii nostri in publicitate sunt optimisti in aceasta privinta", a mai spus Murdoch.

Un partizan al taxarii continutului online, Murdoch vrea sa introduca taxe pentru accesul pe site-urile ziarelor pe care le detine. De asemenea, News Corp a facut un anunt prin care, in colaborare cu companiile IT, in urmatoarele patru saptamani va oferi continut digital pentru televiziune, filme si divertisment prin colaborare cu companiile IT.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Exit din The Economist: mostenitorul Fiat, cel mai mare actionar