Companiile de publicitate din Statele Unite au cheltuit mai multi bani in primul trimestru pe publicitatea display, iar reteaua sociala Facebook a fost principala destinatie pentru acest tip de publicitate, potrivit comScore.

Publicitatea de tip display a crescut cu 15% in primul trimestru, iar cheltuielile pentru acest format de publicitate au totalizat 2,7 miliarde dolari in Statele Unite, scrie BusinessWeek.

Pentru prima data Facebook a depasit cu o cota de 16,2% liderul Yahoo (12,1%). Acesta reprezina o schimbare fata de primul trimestrul din 2009, cand Yahoo avea o cota de 13%, iar Facebook 7,5%.

Pana acum Yahoo era lider de piata in publicitatea display, format ce include bannere si reclame cu continut media bogat si genera o proportie importanta din veniturile companiei.

Microsoft ocupa a treia pozitie in primul trimestru cu o cota de 5,5%, in crestere fata de anul trecut (4,6%). Fox Interactive Media, care include si MySpace, a resimtit o scadere a cotei de la 11,6% in primul trimestru din 2009 la 4,9% in T1. AOL a ocupat a cincia pozitie cu o cota de 2,9% in scadere fata de anul trecut cand avea 6,3%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si