SAR: EximBank a cumparat ilegal stiri la televiziuni

EximBank a incalcat Legea Audiovizualului, cumparand “stiri editoriale” la sapte televiziuni, se arata intr-un contract incheiat de banca cu agentia Real Prompt Solutions, remis Societatii Academice Romane (SAR), dupa ce banca a pierdut un proces cu organizatia.
Contractul dintre EximBank si Real Prompt Solutions, facut public de SAR, arata ca banca a cumparat in schimbul sumei de 344.000 euro stiri, interviuri si expunere pe crawl la televiziunile Antena 1, Antena 3, Money Channel, Realitatea TV, OTV, TVR, B1 TV, precum si “stiri editoriale in primele 10 site-uri financiar-bancare”.

“Problema importanta si de fond este ca acest contract incalca legea prin cumpararea de «stiri editoriale» la sapte televiziuni. Aceasta, in conditiile in care Legea 504/2002 (audiovizualului) prevede ca toate comunicarile comerciale audiovizuale cu continut comercial mascat sunt interzise si ca se interzice sponsorizarea unui serviciu de programe în integralitatea sa, precum si a programelor de stiri, de analize si dezbatere pe teme politice si/sau economice de actualitate”, se arata in comunicatul SAR.

Initial, EximBank a refuzat sa prezinte SAR contractul cu Real Prompt Solutions, motivand ca nu este obligata sa se supuna Legii achizitiilor publice deoarece nu figureaza printre autoritatile listate in Anexa atasata directivelor europene. Curtea de Apel Bucuresti a respins insa recursul EximBank, obligand banca sa remita SAR contractul cu agentia de publicitate.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat in iulie anul trecut posturile Antena 3, Realitatea TV si OTV pentru “publicitate mascata” la produsele bancii EximBank, difuzata pe crawl-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri