Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind anunta ca va participa la actiunile de protest organizate maine in Capitala de catre toate confederatiile sindicale reprezentative la nivel national.
FRJ MediaSind solicita celor peste 9000 de membri afiliati sa participe la actiunile de protest demarate impotriva Guvernului Romaniei si sa sustina urmatoarele revendicari:

1. Cresterea salariului minim pe economie garantat in plata la 705 lei.

2. Aplicarea acordului semnat intre Guvern si sindicate pentru cresterea salariului minim pana la atingerea valorii de 50% din salariul mediu brut pe economie.

3. Varsta maxima de pensionare sa fie de 63 de ani.

4. Neimpozitarea tichetelor de masa.

5. Renuntarea la masura reducerii cu 15% a pensiilor.

6. Renuntarea la masura de reducere a salariilor cu 25%.

7. Combaterea reala a evaziunii fiscale si a coruptiei.

8. Suspendarea transferului de alocatii de la sistemul public de pensii catre cel privat.

9. Scaderea TVA pentru produse si servicii de stricta necesitate si cresterea TVA la produsele de lux.

10. Crearea de noi locuri de munca in paralel cu mentinerea masurilor de protectie sociala pentru categoriile defavorizate.

11. Depolitizarea institutiilor publice centrale si locale si a agentilor economici cu capital majoritar de stat.


FRJ MediaSind considera ca sacrificarea drepturilor membrilor de sindicat reprezinta o masura ilegala care incalca Constitutia Romaniei, Codul Muncii, Contractele colective de munca si celelalte norme interne si internationale din domeniul raporturilor de munca.

Asociatia mai sustine ca, pentru iesirea din criza economica, Guvernul trebuie sa negocieze cu partenerii sociali un real plan de relansare a economiei care sa cuprinda masuri de relaxare fiscala, diminuarea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor de achizitii, transparenta licitatiilor, reducerea deplasarilor, a indemnizatiilor de conducere si a altor drepturi gen sporuri pe care le primeste personalul de conducere din institutiile de stat, recuperarea de la societatile de stat a sumelor care, anul trecut, s-au cheltuit nejustificat, etc. De asemenea, orice masura care vizeaza angajatii trebuie sa fie insotita de scheme ocupationale, de crearea de noi locuri de munca.

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind reprezinta peste 9000 de membri din presa scrisa, radio, televiziune, edituri si tipografie si este membru cu drepturi depline al Federatiei Internationale a Jurnalistilor.

Organizatiile afiliate FRJ MediaSind sunt: Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din Romania, Federatia Sindicatelor din Societatea Romana de Radiodifuziune, Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor din Televiziune, Sindicatul 2002 din Societatea Romana de Televiziune, SJP din Agentia Nationala de Presa Agerpres, Sindicatul Lucratorilor din Edituri si Tipografii, SZR – Federatia Sindicatelor din Intreaga Presa, Sindicatul Liber din SC Rodipet SA, Uniunea Jurnalistilor din Republica Moldova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri