Eric Schmidt, directorul executiv al Google, a anuntat ca grupul pe care il conduce a purtat discutii cu Rupert Murdoch si alti proprietari de ziare legat serviciile de taxare a continutului online, scrie Financial Times.

Discutiile ar putea reprezenta incheierea ostilitatilor dintre Google si ziare, in special titlurile detinute de News Corp.

Mogulul media Rupert Murdoch a criticat in repetate randuri Google pentru subminarea ziarelor prin accesarea continutului de stiri de catre internauti prin intermediul motorului de cautare. In luna noiembrie, Murdoch a vrut sa ceara despagubiri pentru includerea unor titluri in rezultatele de cautare ale Google.

Mai multe ziare au introdus modele de plata online a continutului si si-au scos articolele din indexul de cautari al motorului de cautare detinut de Google. Totusi, se pare ca motorul de cautare este implicat in site-urile de stiri prin serviciul Google Checkout care ajuta consumatorii sa plateasca pentru continut.

Eric Schmidt a declarat ca are o relatie buna cu Murdoch, in afara pozitiilor publice pe care le ocupa. "Am discutat cu Rupert si cu cativa executivi si cred ca in prezent am cazut la pace. Am discutat cu News Corp si alte companii in urma cu cateva luni despre aceste lucruri", a declarat Schmidt, in cadrul conferinte Google Zeitgeist.

"Noi suntem o platforma, nu un competitor al ziarelor. In prezent avem solutia in publicitate pentru acestia, dar vrem sa avem mai multe variante pentru acestia", a mai adaugat executivul. Schmidt crede ca site-urile publicatiilor vor avea un sistem de venit care va include publicitatea, abonamentele si microplatile.

Propunerea Google de utilizare a Checkout a intampinat o varietate de raspunsuri din partea companiilor media, cativa argumentand ca pot obtine venituri si fara un astfel de aranjament.

Executivul Google a insistat asupra faptului ca Google nu vrea sa concureze cu ziarele pentru continut. "Google nu vrea sa patrunda pe partea de continut, dar va putea sa construiasca instrumente pentru acesta", a declarat seful Google.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri