Din cauza ingrijorarilor legate de confidentialitate datelor, peste 60% dintre utilizatorii Facebook se gandesc sa renunte la contul retelei sociale, arata un studiu recent al companiei de cercetare Sophos.
Studiul la care au participat aproape 1.600 de utilizatori Facebook, arata ca un numar tot mai mare de membri sunt ingrijorati de setarile de confidentialitate ale retelei sociale. Studiul online arata ca aproape doua treimi dintre respondent se gandesc sa paraseasca Facebook, in timp ce 16% sustin ca deja au incetat sa mai foloseasca Facebook ca rezultat al controlului inadecvat asupra datelor.

Recent, Facebook a fost criticat de schimbarile pe care le-a facut in legatura cu furnizarea de date ale utilitatorilor in interiorul retelei si nu numai.
Graham Cluley, consultant Sophos, declara ca majoritatea utilizatorilor s-au saturat de lipsa de control pe care o are Facebook asupra datelor.

“Este exclus un exod in masa de pe cea mai mare retea sociala, insa Facebook trebuie sa stabileasca exact cine poate vizualiza datele stocate”, a declarat analistul, citat de PC World.

De asemenea, studiul arata ca 24% de utilizatori nu se gandesc sa renunte la retea, insa Facebook trebuie sa faca schimbari legate de politica de confindetialitate a datelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri