Studiul la care au participat aproape 1.600 de utilizatori Facebook, arata ca un numar tot mai mare de membri sunt ingrijorati de setarile de confidentialitate ale retelei sociale. Studiul online arata ca aproape doua treimi dintre respondent se gandesc sa paraseasca Facebook, in timp ce 16% sustin ca deja au incetat sa mai foloseasca Facebook ca rezultat al controlului inadecvat asupra datelor.

Recent, Facebook a fost criticat de schimbarile pe care le-a facut in legatura cu furnizarea de date ale utilitatorilor in interiorul retelei si nu numai.
Graham Cluley, consultant Sophos, declara ca majoritatea utilizatorilor s-au saturat de lipsa de control pe care o are Facebook asupra datelor.

“Este exclus un exod in masa de pe cea mai mare retea sociala, insa Facebook trebuie sa stabileasca exact cine poate vizualiza datele stocate”, a declarat analistul, citat de PC World.

De asemenea, studiul arata ca 24% de utilizatori nu se gandesc sa renunte la retea, insa Facebook trebuie sa faca schimbari legate de politica de confindetialitate a datelor.