“Miscellanea” contine interpretari ale unor poezii semnate de autori romani precum Mihail Sadoveanu si George Toparceanu, scrisori dar si pasaje din cartea “Note de insomniac” a lui Radu Beligan - impresii despre teatru, fericire, prietenie. Selectia textelor a fost realizata de insusi Beligan si a durat aproximativ o luna. Intreaga productie a CD-ului s-a intins pe perioada a patru luni.

“Singura mea calitate e ca mi-am pastrat starea de elev pana la 92 de ani. Am procedat ca un elev care acum descopera ceva frumos”, a spus Radu Beligan, referindu-se la procesul de realizare a CD-ului.

“Mari actori romani” este un proiect al casei de productie Sud-Est Production, care a debutat in decembrie 2009 prin volumul “Fluture in lesa de aur”, de Mircea Albulescu. Proiectul isi propune sa devina o colectie de interpretari ale celor mai apreciati actori romani.

CD-ul se va vinde in librarii, magazine de specialitate si teatre, la pretul de 25 de lei. Din punctul de vedere al business-ului, investitia in productia si promovarea unui astfel de CD pleaca de la 8-10.000 euro, potrivit lui Sorin Popescu, managing director Sud-Est Production. Vanzarile sunt previzionate sa aiba loc pe termen lung, in mai multi ani. “E o zona destul de nisata, ca un disc de muzica clasica pe care trebuie sa-l gasesti in librarie dar pe care nu-l cumperi in fiecare zi. Insa are nisa sa, un numar de discuri care se vand anual”, explica Popescu.