Regizorul thailandez Apichatpong Weerasethakul, in varsta de 40 de ani, a fost recompensat, duminica seara, cu Palme d'Or, cea mai prestigioasa distinctie a Festivalului International de Film de la Cannes, pentru pelicula "Uncle Boonmee", informeaza 9AM.

Premii pentru filmele din competitia festivalului:

PALME D'OR (pentru lungmetraj) - "Lung Boonmee Raluek Chat" (Thailanda, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania), regia Apichatpong Weerasethakul. Pelicula regizata de Weerasethakul, o coproductie Marea Britanie, Thailanda, Franta, Germania, Spania, este povestea unui barbat care sufera din cauza unei boli de rinichi si a ales sa-si petreaca ultimele zile din viata inconjurat de persoanele pe care le iubeste, undeva la tara.

Marele Premiu
- "Des hommes et des dieux" (Franta), regia Xavier Beauvois

Premiul pentru cel mai bun regizor - Mathieu Amalric, pentru "Tournee" (Franta)

Premiul pentru cel mai bun scenariu - "Poetry" (Coreea de sud), regia Lee Chang-don

Premiul pentru cea mai buna actrita - Juliette Binoche, pentru rolul din "Copie Conforme" (Franta, Italia), regizat de Abbas Kiaros. Binoche i-a dedicat premiul regizorului iranian Jafar Panahi, inchis in Teheran din luna martie.

Premiul SFR pentru scurtmetraj al Quinzaine des realizateurs - "Cautare" (Romania), regia Ionut Piturescu, si "Mary Last Seen" (SUA), regia Sean Durkin.


Vezi aici lista completa a castigatorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Amour - agonie si indurare