„Ma vad nevoit sa va prezint o situatie deosebit de grava creata in SRTv din cauza faptului ca institutia este in acest moment lipsita de Consiliul de Administratie. Compania NBC Universal, cu care SRTv are un contract pe sase ani, contract semnat inca din anul 2004, ameninta SRTv cu aplicarea sanctiunilor prevazute in contract, daca actul aditional pentru anul sase de contract nu este semnat imediat. Aceste sanctiuni ar insemna pierderea a catorva milioane de euro si retragerea licentelor pentru toate filmele si serialele pe care SRTv le are de la aceasta companie”, a declarat Alexandru Sassu in scrisoarea deschisa trimisa celor doua camere ale Parlamentului.

Presedintele demis ii cere Parlamentului sa remedieze problema, dupa ce acesta a demis Consiliul de Administratie al SRTv.

„In aceste conditii, va solicit ca, dincolo de interesele politice, in acest moment de criza in care fiecare leu conteaza, sa puneti interesul public deasupra intereselor personale si sa dati mandat Comitetului Director al SRTv ca, in cursul saptamanii viitoare, sa poata aproba semnarea actelor necesare bunei derulari a contractului”, mai scrie Sassu.