Informatia este un produs pentru care oamenii trebuie sa invete sa plateasca si pe internet, considera Peter Imre, directorul general al Adevarul Holding. El crede ca tendinta de taxare a continutului online, ce va fi implementata in curand de trustul de presa al lui Dinu Patriciu, se va extinde in toata media romaneasca.
“Consider ca lucrurile nu se pot da pe gratis, iar informatia este un produs ca si carnea de vita, ouale sau masinile, care nu sunt luate fara bani. Nu cred ca este normal sa dai informatia gratis pe internet, dar sa ceri bani pentru ea la chioscurile de ziare”, a declarat Peter Imre, pentru Wall-Street.

El crede ca in scurt timp taxarea continutului online va fi o tendinta generala pe piata de media romaneasca.

“Am luat in calcul riscul de a pierde din public, dar prefer sa pierd 90% din cititorii gratis si sa castig 10% din cititorii pe bani. Oamenii trebuie sa se obisnuiasca sa plateasca pentru informatie”, a mai spus Imre.

Deocamdata, stirea privind taxarea a plecat de la o discutie interna privind planurile de Adevarul Holding pe viitor. Nefiind un anunt oficial, Imre a mentionat ca nu poate furniza informatii despre metoda de implementare a taxarii continutului online sau despre consturile ce vor fi impuse pentru informatiile de pe site-urile din portofoliul Adevarul Holding.

De asemenea, directorul general al trustului a mai spus ca in acest moment exista in trust o politica generala de dezvoltare, urmand sa fie anuntate mai multe noutati in viitorul apropiat.

Citeste un interviu cu Peter Imre, dupa o luna in trustul lui Patriciu: Sunt aici sa fac bani

Imre a confirmat preluarea revistei Tango de trustul de presa al lui Dinu Patriciu. “Tango este un magazine foarte bun si odata intrat in holding, in logistica de distributie a noastra, vom creste foarte mult tirajele”.

Echipa revistei va ramane neschimbata si nu vor exista modificari importante de continut sau orientare.

Informatia privind taxarea continutului online si preluarea revistei Tango a fost publicata initial de paginademedia.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri