„Situatia Boom TV s-a degradat in fiecare zi, sub asaltul celor trei concurenti: RCS&RDS, Romtelecom si UPC. Solutia pe care o propunem acum in reorganizare este achizitia de catre unul din acesti competitori, care sa preia optiunea a doua de televizare la Liga Campionilor si abonatii, al caror numar este estimat la 130.000 ”, a declarat Andrei Cionca, managing partner al Casei de Insolventa Transilvania.

Practic, competitorul ar prelua gratis drepturile de televizare, cumparate de Boom TV cu 3,5 milioane de euro, plus datoriile companiei, estimate la 70-80 milioane de euro.

Specialistul Casei de Insolventa Transilvania spune insa ca discutiile cu potentialul cumparator merg greoi si este prea devreme pentru a face alte estimari.

Citeste si:

Boom TV a depus cererea pentru intrarea in procedura de insolventa pe data de 7 mai.

Lansat in aprilie 2006 si detinut de compania DTH Television Grup, Boom TV este unul dintre cei cinci operatori de televiziune digitala prin satelit pe piata locala. Ceilalti patru competitori sunt RCS&RDS (Digi TV), Romtelecom (Dolce), UPC (Focus Sat) si Digital Cable Systems.