Antena 3, lider de piata in seara zilei angajarii raspunderii Guvernului

Postul de televiziune Antena 3 a fost lider de piata in seara zilei de 7 mai, cand Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe masurile de austeritate, potrivit datelor GfK Romania furnizate de Antena 3.
Astfel, audientele calculate pentru publicul din mediul urban cu varste de peste 18 ani, pe intervalul orar 21.07-23.00, situeaza Antena 3 pe primul loc, cu o medie de rating de 6.2% (619.000 de telespecatori) si o cota de piata de 15.3%, devansand Pro TV, cu un rating de 6% (604.000 telespectatori medie) si o cota de piata de 14.9, precum si Realitatea TV, cu o cota de piata de 9.6%.

In acest interval orar, pe postul Antena 3 s-a difuzat emisiunea “Sinteza Zilei” cu Mihai Gadea, in care reprezentanti ai partidelor politice si-au exprimat punctul de vedere asupra pachetului de masuri angajat de Guvern. Minutul cu cea mai mare audienta, de 8.3% rating (837.000 telespectori), a fost inregistrat la orele 21.51, pe interventia inivitatului Mircea Badea.

Ratingurile mari obtinute de Antena 3 in ultima perioada, in special cu emisiunea “Sinteza Zilei” ar putea fi explicate prin nevoia telespectatorilor de a urmari un discurs in general critic la adresa Guvernului. Politologul Cristian Pirvulescu declara, pentru o analiza de discurs politic realizata de Wall-Street, ca in seara zilei de 6 mai, cand presedintele Traian Basescu a anuntat in premiera reducerile din sectorul bugetar, emisiunea prezentata de Mihai Gadea ar fi obtinut un rating de 10%. Publicul nemultumit de mesajul presedintelui a cautat un discurs care sa i se opuna, explica politologul.

Si emisiunea Stirea Zilei cu Gabriela Vranceanu Firea a fost lider de audienta seara trecuta pe zona de stiri, obtinand pe intervalul 20.00-21.06 o medie de audienta de 4.4% rating (445.000 telespectatori) si o cota de piata de 13.4%, devansand emisiunile difuzate pe postul concurent Realiatea TV, care a obtinut, pe acelasi interval orar, o medie de 2.5% rating ( 256.000 telespectori) si un market share de 7.7%

Pentru perioda de maxima audienta (Prime Time, intervalul orar 19.00-23.00), Antena3 s-a situat in ziua de 7 iunie pe locul doi, cu o cota de piata de 13.2%, inaintea Realitatii TV, care s-a situat pe locul patru si a inregistrat un market share de doar 8.9%, si dupa Pro TV, un canal generalist.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri