Noul multiplex dispune de 15 sali de cinematograf cu un numar de 2836 de locuri. Acesta este al doilea cinematograf ca marime din tara si al doilea megaplex dupa cel din mall-ul AFI Cotroceni Palace.

Investitia din partea Cinema City se ridica la opt milioane euro. Reprezentantii companiei au anuntat ca vor continua investitiile in Romania. “Pentru viitorul apropiat Cinema City are in dezvoltare 29 de proiecte pentru 279 de sali de cinema. De asemenea, compania ar putea sa se implice in noi modele de business cum ar fi real-estate, asa cum s-a intamplat in Polonia”, a declarat Mooky Greidinger, presedintele Cinema City International.

De asemenea, presedintele grupului a mai spus ca multe dintre proiecte sunt ingreunate de intarzierile dezvoltatorilor imobiliari care au fost grav afectati de criza economica. Totusi acesta a spus ca exista semnale de imbunatatire si ca va deschide noi cinematografe in Arad, Baia Mare, Braila si Targu Mures.

In ceea ce priveste lansarea unui nou complex IMAX, Mooky Greidinger (foto) a spus ca in momentul de fata nu exista planuri in aceasta directie dat fiind faptul ca este o investitie unica. Odata ce ce vor aparea oportunitati pentru o astfel de investitie, un nou IMAX poate fi lansat.

In privinta crizei economice prin catre trece Romania, executivul a declarat ca operatiunile nu vor fi afectate. “De-a lungul timpului cei mai buni ani din cinematografiei au fost cei de criza. De exemplu, 2009 a fost unul dintre cei mai buni ani de vanzari pentru Cinema City” a declarat Mooky Greidinger. Acesta mai spune ca in 2010 cresterea a fost mentinuta prin lansari ale unor productii ca Avatar si Alice in Wonderland.

“Constrangerile economice nu afecteaza vanzarile de bilete la cinematograf, ci chiar duc la o crestere a numarului de vizitatori. Publicul nostru tinta provine din clasa de mijloc sis us, iar acestia sunt dispusi sa plateasca pentru acest mod de divertisment, avand in vedere ca este un prêt destul de redus pentru trei ore de recreere”, explica Mooky.

Presedintele Cinema City a declarat ca in 2009 in Romania au fost vandute peste un milion de bilete, si este optimist in ceea ce priveste vanzarile din acest an.

Cinema City International este al patrulea operator de cinematografe multiplex din Europa. Compania isi dezvolta lantul de cinematografe multiplex, pe o piata de peste 100 de milioane de oameni, cuprinzand 6 tari: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria si Romania.