Crucea Rosie filiala Vrancea alaturi de Wienerberger a inceput lucrarile de reconstructie a caselor afectate de inundatiile din luna iulie din satul vrancean Radulesti, comuna Vanatori. In paralel, s-a declansat si o campanie de strangere de fonduri pentru extinderea proiectului.

Satul Radulesti, parte a comunei Vanatori din judetul Vrancea, a fost extrem de afectat de viiturile din 11- 15 iulie 2005, ramanand complet izolat in acele zile. Din totalul de 334 de case, 37 au fost complet distruse, 149 de persoane ramanand fara adapost. Dintre acestia, o situatie speciala o au fostii locuitori ai zonei denumite punctul Ceair. Autoritatile au constatat ca acea parte a satului este expusa riscului de a fi afectata iremediabil de eventuale noi calamitati si s-a decis stramutarea familiilor. Consiliul Local Vanatori a concesionat terenul necesar reconstructiei intr-o zona ferita, din nordul satului, iar Wienerberger, cu sprijinul Crucii Rosii filiala Vrancea, a inceput lucrarile de reconstructie.

Valoarea proiectului se va ridica la peste 200.000 EURO, donatie facuta de catre Wienerberger, atat in bani, cat si in caramida Porotherm – cel mai inovativ sistem de constructii din Romania. Prin acest proiect, Wienerberger isi asuma si in tara noastra rolul de actor social important. Aceasta initiativa se incadreaza in filozofia mondiala a grupului, implicarea sociala reprezentand una dintre prioritati.

“Dezvoltarea durabila reprezinta unul dintre principalele puncte ale strategiei Wienerberger, orientandu-ne, de zeci de ani, in functie de criterii economice, ecologice si sociale pentru a fi in armonie cu omul si natura. De fapt omul, cu aspiratiile si nevoile sale, se afla in centrul tuturor actiunilor noastre. De-a lungul timpului, ne-am asumat rolul de membru responsabil al societatii, intervenind oriunde a fost nevoie. Prin donatiile noastre dorim sa asiguram atat un ajutor imediat in situatii de criza, dar ne gandim si la un sprijin de durata, pe termen lung”, a declarat Wolfgang Reithofer, Director Executiv al Concernului Wienerberger AG.

“Inundatiile catastrofale din acest an ne-au impresionat profund si ne-au determinat sa actionam. Am gasit in Crucea Rosie, filiala Vrancea, un partener de incredere, care ne-a ajutat sa dezvoltam proiectul si sa ne directionam actiunile spre acei oameni care aveau nevoie imediata de acest sprijin. Speram ca exemplul nostru sa fie urmat cat mai repede de multi altii. Iarna aproape a venit si mii de oameni din intreaga tara locuiesc inca in adaposturi improvizate. Veniti alaturi de noi! Wienerberger deja construieste in Romania!”, a completat Daniel Catanas, Membru in Consiliul de Administratie, Productie si Vanzari, Wienerberger Romania.

Crucea Rosie Romana este o organizatie voluntara, care face parte din Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, si este condusa in activitatea sa de Principiile Fundamentale ale Miscarii: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate si Universalitate. Prin reteaua sa de voluntari din intreg teritoriul tarii, Crucea Rosie Romana asista persoanele vulnerabile in situatii de dezastre si de criza. Prin programele si activitatile sale în beneficiul societatii, Crucea Rosie contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica.

Compania Wienerberger este prezenta în Romania din 1998, ajungând ca până în prezent să realizeze o acoperire națională în vânzări printr-o rețea de peste 100 distribuitori în toate zonele țării. Anul 2004 a marcat o crestere semnificativa a companiei, inregistrandu-se si o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 86% fata de 2003.

Lider mondial in productia de caramizi, Wienerberger este totodata si cel mai important actor pe piata romaneasca de profil, ajungand sa vanda in 2004 peste 160 milioane formate normale. Wienerberger detine in Romania 2 unitati de productie, una la Gura Ocnitei, langa Targoviste si cealalta la Sibiu. Principalele produse comercializate pe piata romaneasca fac parte din sistemul Porotherm.