In replica, oficialii Le Monde au precizat ca nu au primit o oferta publica din partea magnatului rus, care ocupa locul 42 in topul celor mai bogati oameni de afaceri din Rusia, cu o avere estimata la 1,6 mld. dolari. In plus, reprezentantii publicatiei franceze au subliniat faptul ca nu ar lua in considerare o oferta din partea lui Fetisov, nici daca ar primi-o.

Fondat in anul 1944, cotidianul Le Monde incearca in prezent sa atraga investitori. Pana in prezent, ziarul a primit doua oferte, cu o valoare cuprinsa intre 80 si 120 mil. euro. Ofertantii sunt pe de o parte oamenii de afaceri Matthieu Pigasse, Xavier Niel si Pierre Berge, respectiv Claude Perdriel, patronul Nouvel Observateur, operatorul France Telecom si grupul media spaniol Prisa, care detine si cotidianul El Pais.

Tiraj in scadere

Tirajul principalelor trei ziare din Franta a raportat anul trecut scaderi importante. Astfel, Liberation a afisat un tiraj in scadere cu 9,5%, in timp ce Le Monde a scazut cu 4,14% si Le Figaro cu 1,76%.

In 2008 Le Monde a renuntat la 130 de angajati in incercarea de a economisi anual 15 mil. euro.

Actionariatul Le Monde este format din Le Monde et Partenaires Associes (60%), Lagardere (17,3%), Prisa (15%), Stampa SAS (2,9%), Nouvel Obs (1,8%) si alti actionari mai mici (2,7%).