“Este adevarat. Alexandru Sassu conduce incepand cu 15 iulie divizia TV-radio a Adevarul Holding. Despre echipa pe care o va coordona si planurile sale il las pe el insusi sa se pronunte”, a spus Peter Imre.

Informatia despre cooptarea lui Alexandru Sassu in top managementul Adevarul Holding a fost prezentata pe blogul lui Petrisor Obae.

La sfarsitul lunii martie, Plenul Parlamentului a aprobat cu 195 de voturi pentru, 78 impotriva si 3 abtineri raportul Comisiilor de cultura pentru respingerea raportului de activitate al Societatii Romane de Televiziune si a contului de executie bugetara pe anul 2008, ceea ce a implicat demiterea CA al SRTV.

La momentul respectiv, Alexandru Sassu a raspuns acuzatiilor de politizare a televiziunii publice si a dezvaluit cum premierul Emil Boc i-ar fi cerut o emisiune saptamanala.

Unul din planurile pentru acest an anuntate de Adevarul Holding a fost lansarea studiolui de productie TV si audio, prin care trustul va produce continut care va fi difuzat pe site-urile proprii, dar care ar putea fi totodata vandut altor companii de media cu televiziuni nationale ori locale.

Singurul studio din Romania cu tehnologie HD este cel al stirilor Pro TV, postul de televiziune lansand studioul in toamna 2007, dupa o investitie de peste sase milioane de euro.