The New York Times (NYT) este marele castigator din acest an al premiilor Gerald Loeb Awards, cea mai inalta distinctie acordata in jurnalismul de business american.
Ancheta publicatiei numita “Food Safety” demarata de Michael Moss si Andrew Martin, prezinta povestea unuei tinere de 22 de ani care a paralizat din cauza unui hamburger degradat. De asemenea, articolul a mai castigat si premiul Pulitzer in 2010 pentru Articolul Explicativ. David Pogue, editorul pe sectiunea IT de la NYT a castigat la categoria comentarii si bloguri cu “Pogue’s Posts”.

Loeb Awards mai include si doua premii special pentru contributiile din intreaga carieri. Walt Bogdanich, jurnalist de investigatii la The New York Times a primit premiul pentru intreaga cariera, iar Alix Freedman, editor The Wall Street Journal, a primit premiul Minard Editor Award, premiu acordat jurnalistilor ce nu sunt cunoscuti de publicul larg.

Lista castigatorilor de la cele 13 categorii ale premiilor Loeb Awards:

Categoria cotidienelor mari (Large Newspapers Winners): Michael Moss si Andrew Martin de la The New York Times pentru “Food Safety”.

Categoria ziarelor mici si medii (Medium & Small Newspapers Winners): Michael Sallah, Rob Barry si Lucy Komisar de la The Miami Herald pentru “Keys to the Kingdom: How State regulators Enabled a 7 billion dollars Ponzi Scheme”.

Categoria revistelor de business (Magazines Winners): James Bandler, Nicholas Varchaver si Doris Burke de la Fortune Magazine pentru “How Bernie Did It”.

Categoria comentarii de business (Commentary Winner): Joseph E. Stiglitz de la Vanity Fair pentru “Capitalist Fools and Wall Street’s Toxic Message

Categoria stiri de ultima ora (Breaking News Winners): Christine Tierney, David Shepardson si Gordon Trowbridge de la The Detroit News pentru “GM, Chrysler Nudged Toward bankruptcy”.

Categoria jurnalismului de nisa (Beat Writing Winners): Ralph Vartabedian si ken Bensinger de la Los Angeles Times pentru “The Toyota Recall”.

Categoria serviciilor de stiri (News Services Winners): Greg Gordon, Kevin G. Hall si Chris Adams de la McClatchy Newspapers pentru “Goldman, Moody’s and the Collapse of the American Economy”.

Categoria jurnalism de analiza (Feature Writing Winner): Michael Lewis de la Vanity Fair pentru “Wall Street on the Tundra

Categoria de comentarii online si blogging (Online Commentary and Blogging Winner): David Pogue de la The New York Times pentru “Pogue’s Posts”.

Categoria finante personale (Personal Finance Winners): Matthew Hathaway, Elizabethe Hilland si Jim Gallagher de la St. Louis Post-Dispatch pentru “From Prison to the Pinnacle”.

Categoria de stiri de ultima ora televizate (Television Breaking News Winners): Scott Cohn, Mary Thompson, Courtney Ford, Wally Griffith si Molly Mazilu de la CNBC pentru “Madoff Scandal”.

Categoria de televiziune de business (Television Enterprise Winners): David Faber, Mitch Weitzner, james Jacoby, Jill Landes, Patrick Ahearn, James Segelstein si Lisa Orlando de la CNBC pentru “House of Cards

Categoria premiu special pentru televiziunea de business (Television Enterprise Honorable Mention): Marlena Telvik, Lowell Bergman, Oriana Zill de Granados si Daniel Hirst de la PBS Frontline pentru “Black Money”.

Categoria pentru cartea de business (Business Book Winner): Andrew Ross Sorkin de la editura Penguin Group (USA) pentru “Too Big to Fail: The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial Systems – and Themselves”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri