Raportul, care analizeaza acoperirea media a principalilor jucatori din telecomul romanesc, arata ca publicatiile care au scris cel mai mult despre acest domeniu sunt Ziarul Financiar, wall-street.ro, Dailybusiness.ro si HotNews.ro.Operatorul telefonic cu cea mai larga acoperire media este Vodafone, care a inregistrat 2.700 de aparitii in 196 de surse media (presa scrisa nationala sau locala, cotidiana sau cu diferite tipuri de periodicitate, TV, online, bloguri). Mai mult decat atat, mentionarile in media autohtone au crescut in intervalul 5 ianuarie-5 iulie cu 70% fata de perioada precedenta.

Liderul pietei de telefonie mobila, Orange, se situeaza pe pozitia a doua, cu 2.266 de aparitii in 199 de surse media. Evolutia Orange este de aproximativ 30% fata de perioada precedenta.

Pe pozitia a treia se claseaza Romtelecom, cel mai mare furnizor de telefonie fixa, cu 1.827 de articole aparute in 165 de surse media. La foarte mare distanta se afla Cosmote cu putin peste 1.000 de aparitii.

Pe ultimele pozitii se afla RCS&RDS (626 aparitii in presa autohtona), UPC (451 articole) si Zapp (245 aparitii).MediaIQ este un instrument de monitorizare si analiza media, lansat in februarie de antreprenorul Alin Zainescu.