Marc Bell, directorul executiv al FriendFinder, a declarat intr-un interviu ca grupul sau ia in considerare mai multe alternative si a anuntat recent ca va face o oferta pentru Playboy.

Playboy a anuntat in aceasta saptamana ca Hefner vrea sa detina in totalitate compania si a facut o oferta pentru activele pe care nu le detine in Playboy, cum ar fi numele revistei, distributia acesteia si continutul video.

Hefner vrea sa ofere un pret de 5,50 dolari pentru actiunile de clasa A si B, a anuntat Playboy. Pentru tranzactie, fondatorul revistei Hugh Hefner colaboreaza cu Rizvi Traverse Management, iar oferta mai mare cu 30% evalueaza Playboy la aproximativ 185 milioane dolari.

Playboy a declarat ca Hefner, care controleaza participatia majoritara pentru deciziile in cadrul companiei, nu este interesat de o fuziune sau vanzarea unei parti din revista in pofida ingrijorarilor legate de probleme din cadrul Playboy. Revista si-a unit diviziile si a facut disponibilizari pentru a compensa declinul circulatiei cauzat de competitia venita din partea Internetului.

In ultimii doi ani veniturile Playboy au scazut cu mai mult de 200 milioane dolari. La inceputul acestui an compania a redus rata de vanzari garantata companiilor de publicitate de la 2,6 milioane dolari la 1,5 milioane dolari.