Disney a amanat lansarea filmului in pietele europene pentru a evita desfasurarea in acelari timp cu Campionatul Mondial de Fotbal.

Filmul a depasit deja recordurile in prima saptamana de la lansarea animatiei Disney. Vanzarile bune din Europa ar putea duce la depasirea filmului “Finding Nemo”, care este cel mai bine vandut film de animatie de la Disney, dupa incasari de 868 milioane dolari in 2003.

Totusi, nu se stie daca Toy Story va depasi filmul Shrek 2 de la DreamWorks Animation, care este cel mai bine vandut film de animatie.

Citeste si:

Bob Iger, directorul executiv al Disney a declarat ca Toy Story este o adevarata franciza, deoarece povestea si caracterele sale pot fi exploatate in mai multe divizii ale grupului media.

“Oportunitatea de a transforma acest film in produse pe care oamenii vor sa le aiba si cu care sa se joace este extraordinara. Lucram cu aceasta franciza de 15 ani si este la fel ca la inceput”, a declarat executivul.

Filmele Toy Story sunt produse de Pixar, compania de animatii pe care Disney a cumparat-o pentru 7,4 miliarde dolari in 2006. In general, filmele Pixar au avut o evolutie mai buna decat cele lansate de Disney.