Thrillerul a carui actiune are loc pe taramul viselor a strans in cinematografele romanesti circa 34.000 de spectatori, care au generat incasari de 657.000 de lei, a declarat pentru Wall-Street Andreea Comanici, director general al InterComFilm, distribuitorul peliculei.

Dintre peliculele non-3D ale lui 2010, Inception ocupa locul al doilea la incasari per weekend, dupa partea a treia din seria Twilight – Eclipse. Ambele au fost insa devansate de debutul unor productii tridimensionale precum Avatar sau Alice in Tara Minunilor.

Si la nivel global Inception a avut parte de o lansare in forta, ocupand primul loc in box office-ul american, cu incasari de 60,4 milioane dolari in weekendul 16-17 iulie. Potrivit nytimes.com, Inception este cel mai performant debut, din punct de vedere financiar, din cariera actorului Leonardo DiCaprio. Chiar daca Titanic a devenit pana la urma unul din filmele cu cele mai mari incasari din istorie, in weekendul lansarii a incasat numai 28 milioane dolari.

Inception este regizat de Christopher Nolan, care a semnat si Batman - The Dark Knight. Este produs de casa Warner Brothers in parteneriat cu Legendary Pictures.