Conglomeratul media News Corporation, controlat de Rupert Murdoch, a raportat in ultimul an fiscal un profit de 2,5 mld. dolari, fata de pierderile de 3,4 mld. dolari afisate in 2009, informeaza Brandrepublic.
“In ciuda volatilitatii la nivelul economiei globale, News Corporation continua sa creasca. Oportunitatile pe care le avem in extinderea francizelor noastre sunt semnificative. Am incredere in acest business si in echipa mea ca vom reusi sa obtinem rezultate superioare si in anul fiscal 2011”, a spus Rupert Murdoch, presedinte si director executiv News Corporation.

Diviziile print din Marea Britanie si Australia au inregistrat un profit operational cu 20% mai mare, pana la 530 mil. dolari in ultimul an fiscal.

Divizia print din Marea Britanie, care include publicatiile The Sun si The Times, si-a majorat veniturile din publicitate cu 15% in ultimul trimestru.

Pe de alta parte, pierderile generate de reteaua de socializare MySpace s-au adancit in intervalul mentionat pe masura scaderii popularitatii si a veniturilor din publicitate. Astfel, pierderile s-au situat la valoarea de 174 mil. dolari in trimestrul al patrulea, fata de 136 mil. dolari in aceeasi perioada a anului fiscal anterior.

Rezultatele financiare pozitive ale grupului au fost determinate in special de evolutia diviziei Filmed Entertainment, care include 20th Century Fox si studioul cu acelasi nume, acestea beneficiind de vanzarile record raportate de productia Avatar.

In aceste conditii, veniturile Filmed Entertainment s-au majorat cu 59%, pana la 1,35 mld. dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri