“In ciuda volatilitatii la nivelul economiei globale, News Corporation continua sa creasca. Oportunitatile pe care le avem in extinderea francizelor noastre sunt semnificative. Am incredere in acest business si in echipa mea ca vom reusi sa obtinem rezultate superioare si in anul fiscal 2011”, a spus Rupert Murdoch, presedinte si director executiv News Corporation.

Diviziile print din Marea Britanie si Australia au inregistrat un profit operational cu 20% mai mare, pana la 530 mil. dolari in ultimul an fiscal.

Divizia print din Marea Britanie, care include publicatiile The Sun si The Times, si-a majorat veniturile din publicitate cu 15% in ultimul trimestru.

Citeste si:

Pe de alta parte, pierderile generate de reteaua de socializare MySpace s-au adancit in intervalul mentionat pe masura scaderii popularitatii si a veniturilor din publicitate. Astfel, pierderile s-au situat la valoarea de 174 mil. dolari in trimestrul al patrulea, fata de 136 mil. dolari in aceeasi perioada a anului fiscal anterior.

Rezultatele financiare pozitive ale grupului au fost determinate in special de evolutia diviziei Filmed Entertainment, care include 20th Century Fox si studioul cu acelasi nume, acestea beneficiind de vanzarile record raportate de productia Avatar.

In aceste conditii, veniturile Filmed Entertainment s-au majorat cu 59%, pana la 1,35 mld. dolari.