Infrangerea mogulului: Murdoch se retrage de pe piata din China

News Corp, conglomeratul media al lui Rupert Murdoch, va vinde controlul asupra celor trei posturi de televiziune pe care le detine in China catre un fond de investitii controlat de statul chinez. Miscarea demonstreaza ca planul ambitios al lui Murdoch de a construi si controla un business de media in China a esuat, scrie Financial Times.

Posturile de televiziune Xing Kong, Xing Kong International, Channel [V] Mainland China si biblioteca de filme Fortune Start Chinese vor fi controlate de fondul de investitii China Media Capital, detinut de Shanghai Media Group si China Development Bank – ambele, proprietati de stat.

Vanzarea intervine la un an dupa ce News Corp si-a reorganizat business-ul panasiatic Star TV, separandu-l in Star India si Star Greater China. De asemenea, managementul continutului in limba engleza al Star a fost cedat catre Fox International Channels.

News Corp detine in Romania compania de publicitate outdoor News Outdoor si un pachet minoritar din postul de televiziune B1TV.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri