News Corp, conglomeratul media al lui Rupert Murdoch, va vinde controlul asupra celor trei posturi de televiziune pe care le detine in China catre un fond de investitii controlat de statul chinez. Miscarea demonstreaza ca planul ambitios al lui Murdoch de a construi si controla un business de media in China a esuat, scrie Financial Times.
Posturile de televiziune Xing Kong, Xing Kong International, Channel [V] Mainland China si biblioteca de filme Fortune Start Chinese vor fi controlate de fondul de investitii China Media Capital, detinut de Shanghai Media Group si China Development Bank – ambele, proprietati de stat.

Vanzarea intervine la un an dupa ce News Corp si-a reorganizat business-ul panasiatic Star TV, separandu-l in Star India si Star Greater China. De asemenea, managementul continutului in limba engleza al Star a fost cedat catre Fox International Channels.

News Corp detine in Romania compania de publicitate outdoor News Outdoor si un pachet minoritar din postul de televiziune B1TV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri