Jurnalistul Robert Turcescu si-a anuntat pe blog demisia, dupa sapte ani la Realitatea Media.

In prima insemnare de pe site-ul www.turcescu.ro, Robert Turcescu isi rememoreaza venirea la Realitatea TV, in 2003, ca realizator al emisiunii “100%”. Talk show-ul, initiat de Dan Andronic, pe atunci consilier al candidatului la presedintie Adrian Nastase, avea menirea de a ridica audienta jurnalului de stiri al Realitatea TV, care se difuza imediat dupa.

Despre plecarea de la Realitatea TV, Turcescu nu da multe detalii. “Privind in urma, in cei sapte ani petrecuti alaturi de oamenii de la Realitatea TV s-au intimplat unele dintre cele mai interesante momente din cei 17 ani de cind am inceput sa lucrez ca jurnalist. Din multe puncte de vedere pot spune cu tarie ca a fost o poveste frumoasa cum, din pacate, mai tinerii mei colegi de breasla nu cred ca vor mai avea ocazia sa traiasca. Multe, poate mult prea multe s-au schimbat in aceasta profesie, si, aici, principalii vinovati nu sint «mogulii», ci, in primul rind, breasla jurnalistilor, adeseori incapabila sa dea dovada de solidaritate in apararea unor principii fara de care aceasta meserie e doar una ca oricare alta in care exista sefi si simpli executanti”.

Turcescu mai scrie ca nu are deocamdata planuri pentru ce va face mai departe si promite ca va continua sa scrie pe blog.

“O data cu aparitia acestor rinduri, anunt public ca plec din Realitatea Media privind fara manie inapoi, desi se poarta de ani buni scandalul public si aruncatul cu laturi. Intr-o lume normala, eliberata de teorii conspirationiste, birfe si zvonuri ar trebui sa fie un pas firesc din parcursul unei calatorii fascinante cum se intimpla adeseori sa fie viata unui jurnalist”, adauga el.

Robert Turcescu, 35 de ani, este absolvent al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti. Si-a inceput cariera in presa in anul 1993, ca redactor la Pop, Rock&Show si Curierul National. A fost reporter si apoi redactor-sef la Radio Total, redactor-sef la Europa FM si realizator al emisiunii “100%”, la Realitatea TV.


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si